Aurora Mobile Umumkan Pelan untuk Melaksanakan Perubahan Nisbah ADS

(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, Nov. 30, 2023 — Aurora Mobile Limited (NASDAQ: JG) (“Aurora Mobile” atau “Syarikat”) penyedia utama teknologi perkhidmatan penglibatan pelanggan dan pemasaran di China, hari ini mengumumkan bahawa ia merancang untuk mengubah nisbah depositari saham Amerika (“ADS”) kepada saham biasa Kelas A syarikat (“Perubahan Nisbah ADS”), nilai AS$0.0001 setiap saham, daripada tiga (3) ADS mewakili dua (2) saham biasa Kelas A kepada tiga (3) ADS mewakili empat puluh (40) saham biasa Kelas A, berkuat kuasa pada atau sekitar 6 Disember 2023, Waktu Timur Amerika Syarikat (“Tarikh Kuat Kuasa”).

Perubahan Nisbah ADS akan memberi kesan sama seperti pemecahan saham ADS secara terbalik satu untuk dua puluh bagi pemegang saham ADS Aurora Mobile. Perubahan Nisbah ADS tidak akan memberi kesan kepada saham biasa Kelas A Aurora Mobile, dan tiada saham biasa Kelas A akan dikeluarkan atau dibatalkan berkaitan dengan Perubahan Nisbah ADS.

Pada Tarikh Kuat Kuasa, pemegang ADS akan diperlukan untuk menyerahkan dan menukar setiap dua puluh (20) ADS yang dipegang untuk satu (1) ADS baru. Bank of New York Mellon, sebagai bank depositari untuk program ADS Syarikat, akan mengatur pertukaran tersebut. Saham ADS Aurora Mobile akan terus diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq di bawah tanda dagangan “JG”.

Tiada ADS baru pecahan akan dikeluarkan berkaitan dengan Perubahan Nisbah ADS. Sebaliknya, hak pecahan kepada ADS baru akan digabungkan dan dijual oleh bank depositari dan hasil tunai bersih daripada jualan hak pecahan ADS (selepas pengurangan yuran, cukai, dan perbelanjaan, di mana berkenaan) akan didistribusikan kepada pemegang ADS oleh bank depositari.

Akibat daripada Perubahan Nisbah ADS, harga perdagangan ADS dijangka akan meningkat secara berkadar, walaupun Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga perdagangan ADS selepas Perubahan Nisbah ADS akan sama dengan atau lebih besar daripada dua puluh kali harga perdagangan ADS sebelum perubahan tersebut.

Mengenai Aurora Mobile Limited

Aurora Mobile (NASDAQ: JG) ditubuhkan pada tahun 2011 merupakan pembekal utama teknologi perkhidmatan penglibatan pelanggan dan pemasaran di China. Sejak penubuhannya, Aurora Mobile telah memberi tumpuan untuk menyediakan perkhidmatan mesej yang stabil dan cekap kepada syarikat-syarikat dan berkembang menjadi penyedia perkhidmatan mesej mudah alih terkemuka dengan kelebihan pertama. Dengan permintaan pelanggan dan pertumbuhan pemasaran yang semakin meningkat, Aurora Mobile telah membangunkan penyelesaian terkini seperti Cloud Messaging dan Cloud Marketing untuk membantu syarikat-syarikat mencapai jangkauan pelanggan lintas saluran dan interaksi, serta penyelesaian teknologi pemasaran berasaskan kecerdasan buatan dan data besar untuk membantu transformasi digital syarikat-syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Kenyataan Selamat

Penafian ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “meramalkan”, “masa depan”, “berhasrat”, “merancang”, “mempercayai”, “yakin” dan kenyataan serupa. Antara lain, Laporan Perniagaan dan petikan pengurusan dalam penafian ini, serta rancangan strategik dan operasi Aurora Mobile mengandungi kenyataan prospektif. Aurora Mobile juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Aurora Mobile, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian tertentu.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Aurora Mobile Limited
E-mel:

Christensen

Di China
Encik Eric Yuan
Telefon: +86-10-5900-1548
E-mel:

Di AS
Puan Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.