Ahli Toksikologi Botulinum Antarabangsa Terkenal Bergabung Dengan Projek Pembangunan Toksikologi Botulinum Baru WizMedi Bio

(SeaPRwire) –   SEOUL, KOREA, April 26, 2024 — Dr. Eric A. Johnson dan Profesor Dirk Dressler, pakar botulinum toxin yang terkenal secara antarabangsa, melawat Korea Selatan pada bulan Mac tahun ini untuk menyertai projek pembangunan botulinum toxin baru WizMedi Bio. Involvmen mereka dijangka akan meningkatkan proses pembangunan produk dan pendaftaran secara mendalam.

Kerjasama jangka panjang antara Dr. Johnson dan Profesor Dressler telah membentuk landskap botulinum toxin global selama beberapa dekad yang lalu. Dr. Johnson, profesor bakteriologi yang bersara dari University of Wisconsin-Madison di AS, telah mengabdikan lebih empat dekad untuk penyelidikan botulinum toxin, menulis lebih 200 penerbitan dan mengasaskan 3 syarikat botulinum toxin. Sumbangan terkemukanya membawa kepada pembangunan ubat botulinum toxin pertama.

Profesor Dressler, ketua Seksyen Gangguan Pergerakan di Hannover Medical School di Jerman, telah berada di garis hadapan penyelidikan botulinum toxin yang diterjemahkan dan pembangunan semua aplikasi klinikal penting, termasuk distonia, kekakuan, migrain, hiperhidrosis, dan indikasi estetik. Telah memperkenalkan kebanyakan ubat botulinum toxin utama ke pasaran antarabangsa, beliau merupakan konsultan yang sangat dicari-cari oleh industri botulinum toxin.

WizMedi Bio baru-baru ini mengumumkan pemerolehan hak eksklusif kepada strain botulinum toxin jenis A6 yang baru dibangunkan dan dilindungi paten daripada Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), anak syarikat University of Wisconsin.

Pautan berkaitan:

Semasa lawatan mereka ke Korea, Dr. Johnson dan Profesor Dressler melawat kemudahan pembuatan dan penyelidikan terkini BNC Korea, mengeraskan pandangan positif untuk kejayaan projek. BNC Korea dan WizMedi Bio membentuk perkongsian strategik pada tahun 2023 untuk menyelidik dan membangunkan produk botulinum toxin baru.

Dr. Johnson menyatakan semangatnya dengan berkata: “Saya gembira tentang keunikan toxin botulinum A6 dan potensinya sebagai ubat baru dalam medan botulinum yang berkembang. Lawatanku ke WizMedi Bio dan profesionalisme mereka hanya mengeraskan keyakinanku dalam projek ini.”

Dr. Yonghun Choi, CEO WizMedi Bio, berkata: “Dua pakar ini sudah menjadi tokoh mitos di arena botulinum toxin, dan ia merupakan sukacita mutlak bagi kami untuk bekerja dengan kedua-duanya serentak. Kami berharap untuk bekerja sama dengan mereka untuk membawa toksin A6 baru kami yang berdaya poten ke pasaran secepat mungkin.”

Pautan Sosial

Twitter:

Hubungan Media

Syarikat: Wizmedi Co., Ltd.

Hubungi: Pasukan Media

E-mel:

Laman Web:

SUMBER: Wizmedi Co., Ltd.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.