AGBA Merayakan Tonggak Utama dengan Penyelesaian Saham Persendirian yang Berjaya pada Premium kepada Harga Pasaran

(SeaPRwire) –   HONG KONG, 15 Februari 2024 – NASDAQ-listed, AGBA Group Holding Limited (“AGBA” atau “Syarikat”), pemain utama super pasaran kewangan serba lengkap di Hong Kong telah menyiapkan penempatan persendirian (the “PIPE”) saham biasa Syarikat (the “Saham Biasa”) dan waran (the “Waran”) dengan pelabur institusi, Presiden Kumpulan AGBA, Encik Wing-Fai Ng dan pasukan pengurusan AGBA.

Syarikat menjangka menerima hasil kasar kira-kira $5,128,960 pada penutupan PIPE, sebagai balasan untuk 7,349,200 Saham Biasa, dan Waran untuk membeli sehingga 1,469,840 Saham Biasa pada harga pembelian $0.70 setiap Saham Biasa dan Waran berkaitan. Encik Ng menyumbang untuk 53% dari PIPE.

Penyiapan berjaya penempatan persendirian ini merupakan tonggak penting bagi AGBA. Ini menunjukkan keyakinan dan kepercayaan yang kedua-dua pelabur luaran dan Pengurusan kami mempunyai dalam francais kekuatan dan potensi pertumbuhan syarikat kami. Penempatan persendirian ini adalah ketara kerana ia dilaksanakan pada harga yang jauh lebih tinggi daripada harga pasaran saham biasa AGBA.

Encik Wing-Fai Ng, Presiden Kumpulan, AGBA Group Holding Limited berkata “Penyiapan berjaya penempatan persendirian kami adalah pencapaian yang berbicara banyak tentang kekuatan dan potensi perniagaan kami. Penyuntikan modal baru pada masa yang sesuai akan meletakkan kami dalam kedudukan unggul untuk menangkap pertumbuhan yang kini kami lihat akan datang pada 2024.”

Beliau menambah, “Adalah mudah untuk memahami harga saham semasa kami tidak mencerminkan nilai sebenar syarikat kami. Walau bagaimanapun, bersama pemegang saham dan pasukan yang komited kami, kami optimis tentang peluang di hadapan dan bertekad untuk memacu inovasi dan memberikan nilai luar biasa kepada pemegang saham kami.”

Untuk butiran lanjut, sila rujuk Laporan Borang 8-K Syarikat yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada 15 Februari 2024. Kenyataan akhbar terbaru boleh didapati di laman web syarikat, sila lawati

# # #

Tentang AGBA Group:
Ditubuhkan pada tahun 1993, AGBA Group Holding Limited (NASDAQ: “AGBA”) adalah pemain utama super pasaran kewangan serba lengkap berpusat di Hong Kong menawarkan set terbesar perkhidmatan kewangan dan produk kesihatan di Wilayah Teluk Guangdong-Hong Kong-Macao (GBA) melalui ekosistem terkehadapan teknologi, membolehkan pelanggan untuk melepaskan pilihan yang terbaik menepati keperluan mereka. Dipercayai oleh lebih daripada 400,000 pelanggan perseorangan dan korporat, Kumpulan ini dianjurkan kepada empat perniagaan terkemuka: Perniagaan Platform, Perniagaan Pengedaran, Perniagaan Kesihatan, dan Perniagaan Fintech.

Untuk maklumat lanjut mengenai AGBA, sila lawati

Hubungan Pelabur dan Hubungan Media:

Puan Bethany Lai

+852 5529 4500

Saluran Media Sosial:
agbagroup
| | | |

Kenyataan Selamat

Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Private Securities Litigation Reform Act 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan anggapan asas dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “seharusnya”, “percaya”, “menjangka”, “projek”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukan jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, berikut: Sasaran dan strategi Syarikat; Pembangunan perniagaan masa depan Syarikat; Permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; Perubahan teknologi; Keadaan ekonomi; Hasil sebarang tindakan undang-undang yang mungkin institusi mengikuti penyelesaian perniagaan; Jangkaan mengenai strategi dan prestasi kewangan masa depan, termasuk rancangan perniagaan masa depan atau objektif, prestasi prospektif dan peluang dan pesaing, hasil, harga, perbelanjaan pengendalian, trend pasaran, likuiditi, aliran tunai dan penggunaan tunai, belanjawatan modal, dan keupayaan kami untuk melabur dalam inisiatif pertumbuhan dan peluang pengambilalihan; reputasi dan jenama; kesan persaingan dan penentuan harga; kawalselia kerajaan; perubahan umum dan perniagaan dalam keadaan ekonomi Hong Kong dan pasaran antarabangsa yang Syarikat rancang untuk berkhidmat dan anggapan di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang difailkan oleh Syarikat dengan SEC, tempoh dan keparahan wabak coronavirus terbaru, termasuk kesannya merentasi perniagaan dan operasi kami. Oleh itu, di kalangan faktor-faktor lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak menumpukan kepercayaan berlebihan terhadap mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam failan Syarikat dengan SEC, yang boleh ditinjau di . Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk secara awam menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.