300,000 pengunjung menghadiri majlis kebudayaan selama cuti Hari Buruh di 798: Destinasi Seni Global yang menakjubkan

(SeaPRwire) –   BEIJING, 9 Mei 2024 — Semasa cuti Hari Buruh, istilah “jumpa (碰头)” menjadi popular di kalangan ramai belia dan keluarga yang berkumpul di 798. Kawasan seni yang ceria ini menawarkan pelbagai pilihan kebudayaan ekletik, termasuk acara “Jumpa di Kawasan Seni 798(798青年碰头大会)”, pasar flea bertemakan alam sekitar yang dihoskan oleh pelakon terkenal Zhu Zhu, dan hampir 70 pameran seni, produksi teater yang menyerap, persembahan langsung yang mendebarkan dan salun muzik. Daya tarikan ini menarik lebih daripada 300,000 pengunjung, peningkatan menakjubkan sebanyak 40% berbanding tempoh yang sama tahun lalu.

Kawasan Seni 798

Pengunjung di Jalan 797, Kawasan Seni 798, Beijing

Apabila 798 menjadi tumpuan perhatian antarabangsa—ditonjolkan dengan lawatan daripada tokoh global seperti Canselor Jerman Olaf Scholz—pengaliran pelawat asing, terutamanya dari Singapura dan Korea Selatan, meningkat. Pelbagai pilihan kebudayaan berfungsi sebagai daya tarikan penting. Berjalan-jalan di kawasan pejalan kaki Kawasan Seni 798, pengunjung akan menjumpai “Tempat Jumpa(碰头点)” yang dicipta dengan cerdik untuk seni, fotografi, dan kopi. Pusat kreatif ini menjadi asas kepada inisiatif ‘Jumpa di Kawasan Seni 798’, direka untuk mencerminkan gaya hidup dinamik generasi muda kontemporari dan menyampaikan kepelbagaian kejutan seni serta jamuan kebudayaan yang kaya.

Kawasan Seni 798

Pengunjung mengambil gambar di depan lukisan dinding besar Kami Semua Unik, Kawasan Seni 798, Beijing

Dalam tempoh dua tahun kebelakangan ini, dengan fokus kepada seni, 798 telah memperhalusi strategi perniagaannya, memperkenalkan venue persembahan baharu dan pengalaman pengguna yang merentas zaman. Pembaikian ini memperkukuhkan statusnya sebagai destinasi “Seni+” global, menawarkan campuran licin antara seni visual, muzik, filem, drama, dan sebagainya. 798 tidak sahaja menyuntik tenaga baharu dalam penglibatan pengguna malah juga menyuntik semangat kreatif yang segar ke dalam landskap kebudayaan Beijing.

Maklumat Hubungan: info@798-art.com.cn

Gambar yang menyertai pengumuman ini boleh didapati di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.