YanGuFang Memperluaskan Tawaran Makanan Berinti Utama Pada Platform E-Dagang Terkemuka

SHANGHAI, China, Nov. 02, 2023 — YanGuFang International Group Co., Ltd. (the “Company” or “YanGuFang”) (Nasdaq: YGF), sebuah syarikat makanan kesihatan yang terutamanya terlibat dalam pengeluaran, sumber, penyelidikan dan pembangunan, dan jualan serta pengedaran produk oat dan bijirin di seluruh China dan antarabangsa, mengumumkan pengenalan oat susu berindeks glikemik (“GI”) rendah dan batang oatmeal baru pada bulan Ogos ini di JD.com, memaparkan kemajuan yang menakjubkan dalam inovasi produk dan penggunaan teknologi baharu.

Siri produk bijirin utuh berindeks glikemik rendah YanGuFang yang baharu dibangunkan melalui kerjasama dengan Institut Penyelidikan Makanan Fermentasi Kebangsaan China dan selari dengan rancangan strategik peringkat kebangsaan untuk sektor kesihatan yang dikenali sebagai “Kesihatan China 2030”, yang dilancarkan oleh Majlis Negara Republik Rakyat China. Pelancaran produk-produk ini di JD.com, salah satu platform e-dagang terbesar di China, menggambarkan komitmen YanGuFang untuk menyokong pembangunan kesihatan awam negara dengan pilihan makanan yang lebih sihat berasaskan sains pemakanan.

YanGuFang juga melabur dalam teknologi pertanian, khususnya sains benih. Syarikat itu mengambil peranan dalam “Akademi Teknologi Oat Wuchuan County Inner Mongolia” (“Akademi Wuchuan”) untuk memupuk pembangunan produk dan teknologi baharu yang inovatif.

Produk YanGuFang mempunyai rekod cemerlang di saluran e-dagang. Salah satu produk utama syarikat, Oatmeal Germ, telah mencapai kejayaan menakjubkan di Douyin, rakan China TikTok, dengan menduduki tangga teratas sebagai produk Oatmeal Segera terlaris pada bulan Oktober 2023 dari segi jumlah jualan di Douyin Mall, platform membeli-belah dalam talian Douyin. Sejak pengenalannya di Douyin pada tahun 2022, Oatmeal Germ telah mencatat purata jumlah pesanan tahunan melebihi satu juta pesanan. Produk itu juga mengekalkan jumlah jualan yang baik dengan margin yang besar di pelbagai platform e-dagang yang lain termasuk Taobao.

Produk oat berindeks glikemik rendah dan makanan bijiran utuh yang lain selari dengan dorongan untuk mengamalkan tabiat makan yang lebih sihat di China. Bersempena Minggu Pemakanan Kebangsaan 2023 China, kumpulan doktor dan pakar pemakanan baru-baru ini melancarkan inisiatif untuk menggalakkan pengguna memilih produk oatmeal germ untuk diet seimbang. Kempen itu menyasarkan komuniti tempatan di beberapa bandar di China.

Produk Oatmeal Germ YanGuFang juga mendapat momentum di pasaran luar negara, dengan menawarkan pilihan lebih banyak kepada pengguna antarabangsa. YanGuFang terus memperkukuh kehadirannya secara global berikutan penyenaraian Nasdaq pada tahun 2023. Pada masa hadapan, Syarikat berhasrat untuk meluaskan kawasan operasinya di kawasan utama termasuk Amerika Syarikat, Singapura, Thailand, Australia, Emiriah Arab Bersatu, Hong Kong dan Jepun.

Encik Junguo He, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif YanGuFang, berkata: “Penawaran produk berindeks glikemik rendah kami dan kemajuan canggih dalam pertanian pintar akan membolehkan kami menangani permintaan yang meningkat untuk pilihan makanan yang lebih sihat dan keperluan untuk mengamalkan amalan pertanian lestari. Ketika kami memandang ke hadapan, kami komited untuk memajukan kualiti, kecekapan dan kelestarian amalan pertanian kami. Kami percaya usaha ini akan menggalakkan diet yang lebih sihat di kalangan pelanggan kami dan membantu mencapai matlamat kami untuk menjadi pemaju teknologi pertanian.”

Mengenai YanGuFang International Group Co., Ltd.

YanGuFang adalah sebuah syarikat makanan kesihatan yang terlibat dalam pengeluaran, sumber, penyelidikan dan pembangunan, jualan dan pengedaran produk oat dan bijiran utuh secara semula jadi. Syarikat berkomitmen untuk meningkatkan kesihatan manusia melalui penyelidikan untuk mengkaji manfaat pemakanan produknya. Syarikat telah membangunkan lebih 80 produk dalam siri oat dan bijiran utuh semula jadi. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di http://ir.ygfang.com/.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan media ini mengandungi pandangan ke depan seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Kenyataan Berpandangan Ke Depan 1995. Pandangan ke depan termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan anggapan asas yang lain selain kenyataan fakta sejarah. Pelabur boleh mengenal pasti pandangan ke depan ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “menghampiri”, “menilai”, “percaya”, “berharap”, “menjangkakan”, “menganggarkan”, “merancang”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh”, atau ungkapan serupa. Pandangan ke depan ini bukanlah jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta anggapan masa depan Syarikat berdasarkan prestasi kewangan, operasi dan strategi perniagaan masa depan yang boleh berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat. Risiko dan ketidakpastian yang berkaitan dengan kenyataan ini termasuk tetapi tidak terhad kepada risiko dan ketidakpastian mengenai keupayaan Syarikat untuk membangunkan dan menjual produk dan perkhidmatan baharu atau yang dipertingkatkan, meningkatkan modal, menghantar pesanan pelanggan tepat masa, melaksanakan rancangan perniagaannya, dan menarik dan memelihara pelanggan serta pakar professional yang berkemahiran; risiko dan ketidakpastian mengenai fluktuasi pendapatan, fluktuasi kadar pertukaran asing, impak COVID-19 terhadap perniagaan Syarikat, dan keadaan ekonomi umum yang mempengaruhi industri Syarikat dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang dikemukakan oleh Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC). Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemas kini atau menyemak pandangan ke depan untuk memantulkan peristiwa atau keadaan selepas ini, atau perubahan dalam jangkaan Syarikat, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pandangan ke depan ini adalah munasabah, ia tidak menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat dan menggalakkan pelabur melihat faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam laporan yang diajukan oleh Syarikat kepada SEC, yang tersedia secara percuma di laman web SEC di www.sec.gov.

HUBUNGAN MEDIA: Untuk pertanyaan pelabur dan media sila hubungi: 

YanGuFang International Group Co., Ltd. 
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel: ir@yangufang.com

Christensen Advisory
Christian Arnell
Pengarah Urusan
Telefon: +852.2232.3968
E-mel: christian.arnell@christensencomms.com