XPENG P7 Menerima Pencalonan Perak dalam Anugerah Kereta Elektrik Premium Tahun 2023/24 oleh L&B Home

AMSTERDAM, Belanda, 03 Nov. 2023 — XPENG Motors (“XPENG” atau “Syarikat”, NYSE: XPEV dan HKEX: 9868), syarikat pintar elektrik (“Smart EV”) terkemuka di China, hari ini berkongsi berita bahawa versi antarabangsa kereta sukan sepenuhnya elektriknya, XPENG P7, telah menerima pencalonan Perak dalam kategori Kereta Elektrik Premium Tahunan 2023/24 oleh Lyd & Billede Home.

XPENG P7 baru telah memberi kesan kepada Eropah sejak pelancarannya dan pada 25 Oktober lalu menerima penarafan keselamatan lima bintang dalam ujian Euro NCAP 2023 berkat struktur badan yang memberangsangkan dan ciri-ciri keselamatan XPILOT yang menyeluruh.

Lyd & Billede Home merupakan pemain media terkemuka di rantau Nordik dalam ruang ulasan elektronik pengguna. L&B Home menguji kira-kira 475-500 produk pengguna setiap tahun, termasuklah kenderaan elektrik, di mana XPENG P7 telah diiktiraf dalam kategori premium. Di kalangan enam finalis, XPENG P7 dipilih untuk Pencalonan Perak berdasarkan kualiti keseluruhannya.

L&B Home mengulas, “XPENG P7 merupakan alternatif mewah yang serius(..). Walaupun ia tidak mempunyai kad trumf apa pun dalam bateri atau perisian, ia mengikuti zaman dan menambah banyak kemewahan klasik di dalam kabin serta tahap keselesaan yang tinggi di jalan raya.”

Brian Gu, Naib Pengerusi dan Co-Presiden XPENG, menyatakan, ‚ÄúPencalonan ini menandakan satu lagi tonggak dalam perjalanan kami di Eropah selepas memulakan penghantaran XPENG P7 hanya beberapa bulan lalu. Kami amat berterima kasih atas pengiktirafan ini dan akan terus berusaha untuk menyampaikan pengalaman mobiliti berteraskan manusia dengan tahap kecanggihan baru kepada pelanggan tempatan kami – kami mahu menjadi jenama kenderaan elektrik pilihan utama bagi ramai pemandu Eropah.”

image1.png

[Eksterior XPENG P7 Wing Edition]

image2.png

[Dalamannya P7]

Tentang XPENG

XPENG merupakan syarikat global pintar elektrik yang diasaskan pada 2014 di Guangzhou, China, membangunkan penyelesaian mobiliti bersih, mudah dan kreatif. Dengan kemudahan R & D terkemuka industri, XPENG membawa kenderaan dengan keselamatan, kecekapan elektrik dan prestasi jalan yang unggul ke pasaran di seluruh dunia. Syarikat ini sentiasa bekerja untuk meningkatkan tawaran teknologi intinya, termasuk keupayaan pemanduan autonomi, SEPA 2.0, dan sistem hiburan dalam kabin yang menarik.

Lawati heyxpeng.com untuk maklumat lanjut.

Hubungan Media

Untuk Pertanyaan Media: pr@xiaopeng.com

Gambar yang menyertain pengumuman ini boleh didapati di

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/132146b4-d48d-42d8-b451-61e6db50feac

https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/2bc3d157-3511-437e-bcb3-6d91ebf5fdbc