Prenetics Umumkan Keputusan Kewangan Suku Ketiga 2023

(SeaPRwire) –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

KUALA LUMPUR, 20 Nov 2023 — Prenetics Global Limited (NASDAQ: PRE) (“Prenetics” atau “Syarikat”) mengumumkan keputusan kewangan suku ketiga yang berakhir pada 30 September 2023, bersama-sama dengan kemaskini terkini perniagaan.

Tajuk-tajuk Kewangan Utama Suku Ketiga 2023
– Hasil daripada operasi berterusan sebanyak US$4.9 juta
– EBITDA yang disesuaikan daripada operasi berterusan sebanyak US$(6.4) juta
– Wang tunai dan aset jangka pendek lain1 sebanyak US$105.2 juta pada 30 September 2023; dengan tambahan $79.1 juta wang tunai dengan Insighta, usahasama 50/50 kami dalam pengesanan kanser awal dengan Profesor Dennis Lo

“Semasa suku ketiga, kami telah membuat kemajuan lanjut dalam transformasi kami. Penyelesaian pecah saham balik baru-baru ini juga menangani sebarang ketidakpastian mengenai status senarai kami. Kami percaya terdapat peluang yang besar dengan unit kesihatan pengguna dan klinikal kami, dan kami sedang melakukan pelaburan untuk menangani peluang-peluang ini yang besar. Dengan kedudukan tunai yang kukuh dan pasukan yang kuat, kami yakin dalam laluan kami untuk menghasilkan pertumbuhan dan nilai,” kata Danny Yeung, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengasas Bersama Prenetics.

__________________________

1 Mewakili aset semasa, termasuk tunai dan setara tunai berjumlah US$71.3 juta, aset kewangan pada nilai saksama melalui keuntungan atau kerugian sebanyak US$13.6 juta, dan piutang perdagangan berjumlah US$4.5 juta, di antara butir-butir perakaunan lain dalam aset semasa. Insighta diakaunkan menggunakan kaedah ekuiti dan tidak disatukan dalam keputusan Prenetics.

Tajuk-tajuk Terkini
– Penyelesaian pecah saham balik pada nisbah 1-untuk-15 pada 14 November 2023, untuk memastikan Syarikat mematuhi keperluan minimum AS$1.00 sesaham untuk terus senarai di NASDAQ
– ACT Genomics melancarkan ACTLiquid, ujian profil genom lengkap “cecair” 500 gen
– Pengurangan kos dan penstrukturan berterusan seperti yang dirancang, dengan unit perniagaan CircleDNA dan ACT Genomics dijangka mencapai EBITDA seimbang menjelang akhir tahun, yang akan menjadi kali pertama dalam sejarah syarikat.
– Ujian klinikal 100 peserta Insighta untuk pengesanan kanser awal sedang berjalan, dan dijangka mempunyai keputusan penuh untuk penerbitan dalam separuh pertama 2024