NEXEN TIRE N’blue 4 Season 2 tires dianugerahkan “Tayar Hijau” oleh majalah Auto Bild Jerman

  • Menerima anugerah ‘Green Tire’ pertama oleh Auto Bild
  • Majalah mengiktiraf komitmen pengeluar tayar kepada mobiliti selamat dan alam sekitar yang bersih

SEOUL, Korea Selatan, 7 Nov. 2023 — NEXEN TIRE, pengeluar tayar global terkemuka, mengumumkan bahawa tayar N’blue 4 Season 2 telah menerima anugerah “Green Tire” oleh Auto Bild, salah satu majalah kereta terkemuka di Jerman.

N’blue 4Season 2 adalah tayar semua cuaca yang cemerlang dalam pelbagai keadaan cuaca, dari hujan musim panas hingga salji musim sejuk. Melalui pelbagai corak untuk prestasi pengaliran licin di jalan basah dan reka bentuk mikro kerf halus di permukaan corak, prestasi jalan basah dan salji telah dipertingkatkan berbanding produk generasi pertama.

Blok bahu menggunakan teknologi kerf 3D, yang meningkatkan ketegasan blok untuk prestasi pengendalian stabil dalam semua keadaan cuaca, dan reka bentuk hujung blok yang berbentuk mata gergaji, meningkatkan prestasi brek dalam salji dengan berkesan. Tayar ini juga dianugerahkan hadiah utama dalam kategori reka bentuk produk di ‘Red Dot Design Awards’ di Jerman.

Sementara itu, NEXEN TIRE telah menunjukkan komitmennya untuk menjadi salah satu syarikat tayar paling progresif dari segi ESG. Pada awal tahun ini, syarikat itu melancarkan tayar demonstrasi bahan lestari, yang terdiri daripada 44 peratus bahan boleh diperbaharui dan 8 peratus bahan daur semula.

Mengenai NEXEN TIRE

NEXEN TIRE, diasaskan pada 1942, ialah pengeluar tayar global berpangkalan di Korea Selatan. NEXEN TIRE, salah satu pengeluar tayar paling pesat berkembang di dunia, kini bekerjasama dengan 150 negara dan memiliki empat loji pengeluaran, dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Pada 2019, loji lain di Žatec, Czech beroperasi. NEXEN TIRE mengeluarkan tayar dengan teknologi dan keunggulan reka bentuk untuk kereta penumpang, SUV dan kenderaan ringan. NEXEN TIRE membekalkan tayar asal kepada pembuat kereta global di pelbagai negara di seluruh dunia. Untuk kali pertama di kalangan pelbagai pengeluar tayar di dunia, syarikat itu telah mencapai grand slam anugerah reka bentuk utama di dunia pada 2014.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://www.nexentire.com/international/

HUBUNGI: HUBUNGI: Sylvia Chang, sylvia.chang@pivotp.co.kr