Kedai Kaviar Terbaik di Singapura – Kedai Kaviar Daring Nomad Melancarkan Langganan dan Penghantaran Premium di SG

Singapura, 01 Nov. 2023 — Perkhidmatan penghantaran ikan karang kelas atas Nomad Caviar yang berpangkalan di Hong Kong kini menawarkan julat produk ikan karang berkualiti tinggi dari ladang ke meja untuk pelanggan di Singapura. Maklumat lanjut mengenai syarikat boleh didapati di https://nomadcaviarsingapore.com/

Pengasas Nomad Caviar, Jason Cohen memulakan perniagaan itu pada 2020 selepas menyedari terdapat jurang pasaran untuk ikan karang berkualiti tinggi yang ditawarkan dalam kuantiti besar pada harga mampu milik. “Saya menganjurkan jamuan makan malam untuk kawan-kawan dan segera menyedari bahawa tiada cara untuk mendapatkan ikan karang dalam bahagian yang saya perlukan pada harga yang berpatutan,” kata Jason.

caviar shop singapore

Sebaliknya daripada menyerah kalah menyajikan ikan karang, Jason sebaliknya terus kepada pengedar untuk memesan kuantiti borong ikan karang yang boleh disajikan kepada tetamu beliau. Cepat sahaja pesanan 10kg bertukar menjadi 30kg, kemudian 50kg, dan akhirnya 70kg sebelum Jason akhirnya memutuskan untuk memulakan jenama ikan karang sendiri atas cadangan salah seorang pengedarnya.

“Saya telah menemui sesuatu yang saya ghairahkan dan diperlukan oleh pelanggan di Hong Kong dan di seluruh dunia,” kata Jason. “Jadi Nomad Caviar bermula dengan misi untuk membawa telur ikan sturgeon yang dijaga secara mampan dan berkualiti tinggi secara terus dari ladang ke meja pelanggan kita. Kami mahu anda menikmati ikan karang seperti mana ia sepatutnya – tentu lebih daripada sekadar semulut.”

Hari ini, Nomad Caviar mendapatkan ikan karang dari ladang mampan terbaik di seluruh China, menghapuskan tengah tangan dan menjadikan pengambilan ikan karang sebagai arus perdana untuk mereka yang mungkin tidak dapat membiayainya. Salah satu matlamat syarikat adalah untuk mengubah persepsi ikan karang daripada mewah sekali-sekala kepada pelengkap diet harian.

Jason menjelaskan, “Di Nomad, kami mencabar persepsi ikan karang sebagai sesuatu yang perlu dimakan dengan sudu kecil atau sebagai hiasan. Ia bukan cara kami melihat perkara itu. Kami mahu pelanggan kami menikmati ikan karang seperti mana ia telah dilakukan sepanjang sejarah, disajikan dengan dermawan dan melimpah.”

Dakwaan Jason Cohen disokong bukti sejarah. Sehingga lewat 1990-an, ikan karang masih boleh didapati dalam bahagian besar, sehingga 500g untuk sekitar USD50, di tempat seperti Azerbaijan. Jika diteruskan ke belakang sejarah, salun di Amerika Syarikat kerap menjual ikan karang sebagai makanan bar untuk pelanggannya dengan harga 5 sen.

Penggunaan ikan karang dalam diet juga mempunyai beberapa manfaat kesihatan termasuk anti-penuaan, kerana kandungan asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kulit. Ia juga sumber antioksida yang baik untuk melindungi sel daripada kerosakan dan menangguhkan proses penuaan. Ikan karang juga menyokong sistem imun, meningkatkan fungsi otak, mood, sumber vitamin B12 dan kalsium yang baik. Ia juga kaya dengan selenium yang menyokong sistem imun sihat dan meningkatkan fungsi kognitif.

Seperti yang diumumkan sebelum ini, cabang Nomad Caviar di Singapura menawarkan pelanggan ikan karang hibrid Kaluga dalam beberapa bahagian besar. Ikan karang hibrid Kaluga mempunyai tekstur yang kuat dan memberikan rasa bumi dan kacang yang sangat menyenangkan dengan sedikit atau tiada bau ikan. Ia dibesarkan dari ikan sturgeon hibrid Kaluga, iaitu saudara jauh ikan sturgeon jenis Beluga yang dibesarkan.

Jason memberi maklumat lanjut mengenai penyimpanan dan pembungkusan. Beliau berkata: “Kami mengesyorkan menyimpan ikan karang ini yang belum dibuka di dalam peti sejuk antara 0°C hingga 2°C selama dua minggu. Jika dibuka, ia perlu disimpan di peti sejuk pada suhu yang sama selama maksimum 48 jam. Ia tidak disyorkan untuk dibekukan kerana ini akan menjejaskan tekstur dan rasa.”

Ikan karang hibrid Kaluga kedai ini boleh didapati dalam pakej dua tin 250g setiap satu, 500g, 1kg dan 1.7kg dengan harga SGD 906, SGD 849, SGD 1,483 dan SGD 2,027. Nomad Caviar Singapura juga menawarkan pelbagai produk lain yang melengkapkan pengalaman makan ikan karang seperti sudu ikan karang, mangkuk ikan karang dan topi berjenama Nomad.

Pembaca digalakkan mendapatkan maklumat lanjut mengenai Nomad Caviar Singapura dengan melawat laman web dan menelusuri kedai dalam talian. Apabila Nomad terus meningkatkan pengalaman makan ikan karang, masa depan yang lebih cerah menanti apabila Nomad bersiap sedia membawa perkhidmatan penghantaran ikan karang yang dihormati ke Manila pada November 2023. Jangan lupa, dunia Nomad akan menjadi lebih besar. Untuk maklumat lanjut, lawati kedai ikan karang dalam talian di https://nomadcaviarsingapore.com/collections/all

###

Untuk maklumat lanjut mengenai NOMAD Caviar Singapura, hubungi syarikat di sini:

NOMAD Caviar Singapura
Jason Cohen
+85297732233
hello@nomadcaviar.com
30 Cecil St, # 19-08 PRUDENTIAL TOWER, Singapura 049712

HUBUNGI: Jason Cohen