Jiuzi Holdings Menerima Surat Notifikasi Nasdaq Berkaitan Dengan Kekurangan Harga Tawaran Minimum

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Nov. 17, 2023 — Jiuzi Holdings Inc. (NASDAQ: JZXN; “Syarikat” atau “JZXN”) , kumpulan peniagaan kenderaan baharu tenaga (NEV) yang beroperasi di bawah jenama “Jiuzi” di China, mengumumkan hari ini bahawa pada 8 November 2023, Syarikat menerima surat notis daripada Nasdaq Listing Qualifications Staff The NASDAQ Stock Market LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa harga tawaran minimum bagi saham biasa kelas A telah di bawah $1.00 untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut dan Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan harga tawaran minimum yang ditetapkan dalam Peraturan Pendaftaran Nasdaq 5550(a)(2).

Notis yang diterima tidak mempunyai kesan segera terhadap senarai saham biasa Syarikat di Nasdaq. Di bawah Peraturan Pendaftaran Nasdaq, Syarikat mempunyai masa sehingga 6 Mei 2024 untuk memulihkan kepatuhan. Sekiranya pada bila-bila masa semasa tempoh 180 hari itu, harga tawaran penutup saham biasa Kelas A Syarikat adalah sekurang-kurangnya $1 untuk tempoh minimum 10 hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan pengesahan pematuhan bertulis kepada Syarikat.

Sekiranya Syarikat tidak memulihkan kepatuhan semasa tempoh 180 hari tersebut, Syarikat mungkin layak untuk tempoh tambahan 180 hari kalendar, dengan syarat Syarikat memenuhi keperluan senarai berterusan untuk nilai pasaran saham awam dan semua piawaian pendaftaran awal lain untuk Nasdaq kecuali Peraturan Pendaftaran Nasdaq 5550(a)(2), dan memberikan notis bertulis niat untuk menyembuhkan kekurangan ini semasa tempoh pematuhan kedua, dengan melaksanakan pecah saham, jika perlu.

Mengenai Jiuzi Holdings, Inc.

Jiuzi Holdings, Inc., berpusat di Hangzhou, China, dan ditubuhkan pada tahun 2017, melisensi dan mengendalikan kedai runcit di bawah jenama “Jiuzi” untuk menjual Kenderaan Bateri Elektrik Baru (“NEVs”) di bandar-bandar peringkat ketiga dan keempat di China. Syarikat terutamanya menjual kenderaan elektrik bateri dan sumber NEV melalui lebih daripada dua puluh pembuat NEV. Ia mempunyai 51 francais kedai beroperasi dan satu kedai milik syarikat. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web Syarikat di http://www.zjjzxny.cn/.

Kenyataan Masa Depan

Semua kenyataan selain kenyataan sejarah dalam pengumuman ini adalah kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui. Ia berdasarkan jangkaan dan ramalan semasa tentang peristiwa dan trend kewangan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan, termasuk jangkaan bahawa Penawaran akan diselesaikan.

  • Kemampuan untuk melaksanakan rancangan perniagaannya;
  • Perubahan dalam pasaran produk dan perkhidmatan Syarikat; dan
  • Peluang peluasan.

Kenyataan masa depan ini berdasarkan maklumat yang tersedia pada tarikh pengumuman ini dan jangkaan, ramalan dan anggapan pengurusan semasa, dan melibatkan beberapa penilaian, risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan atau prestasi sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disiratkan oleh kenyataan masa depan ini. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini kenyataan masa depan untuk mencerminkan peristiwa, keadaan, atau perubahan dalam jangkaan kecuali yang diperlukan oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

sherry.f@jzxn.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )