GigaCloud Technology Inc Mengumumkan Pengambilalihan Wondersign

(SeaPRwire) –   Membuka Jalan Inovatif untuk Teknologi Maju dan Pengalaman Membeli Secara Menyeluruh

WALNUT, Calif., Nov. 16, 2023 — GigaCloud Technology Inc (Nasdaq: GCT) (“GigaCloud” atau “Syarikat”), peneraju penyelesaian e-dagang B2B global dari hujung ke hujung untuk barang besar, hari ini mengumumkan bahawa ia telah melengkapkan pengambilalihan kepentingan ekuiti 100% Apexis, Inc., sebuah syarikat Florida yang menjalankan perniagaan sebagai Wondersign (“Wondersign”), untuk jumlah pertimbangan tunai sebanyak $10.0 juta, tertakluk kepada penyesuaian harga belian biasa.

Wondersign ialah syarikat perisian katalog digital interaktif berasaskan awan dengan ibu pejabat di Tampa, Florida dengan akses ke beribu-ribu kedai serata Amerika Syarikat melalui pelanggannya. Wondersign membangunkan dan mengekalkan “Catalog Kiosk”, perisian katalog digital terkemuka yang membolehkan peniaga memaparkan rak berhujung produk dan menyambung hubungan dengan pembeli bersifat omni-channel hari ini.

“Kami gembira mengumumkan pengambilalihan ini terhadap Wondersign, yang menggabungkan teknologi pasaran GigaCloud Marketplace kami dengan kepakaran dan rangkaian meluas Wondersign, mempercepatkan lagi jangkauan kami ke kedai runcit fizikal serata negara. Salah satu kelebihan strategik utama pengambilalihan ini ialah keupayaan kami untuk melancarkan penyelesaian baharu yang menarik, pakej GIGA IQTM, penyelesaian inovatif baharu kami yang dijangka meningkatkan pengalaman transaksi bagi pengguna di Pasaran GigaCloud Marketplace kami dan pelanggan runcit tradisional dari kedai fizikal,” kata Larry Wu, Pengasas, Pengerusi, dan Ketua Pegawai Eksekutif GigaCloud.

Bermula dengan Catalog Kiosk Wondersign, pakej GIGA IQTM dijangka dilengkapi dengan modul tambahan untuk membolehkan syor produk peribadi interaktif. Fungsi bernilai tambah lain, seperti carian produk dan transaksi yang licin pada kiosk, membolehkan pelanggan dengan mudah mencari dan membeli produk dari Pasaran GigaCloud Marketplace melalui sistem terpadu. Matlamat Syarikat ialah untuk membuat Pasaran GigaCloud Marketplace menjadi platform bermuka hadapan dan licin, menyediakan pengalaman mudah alih bagi peserta platform dan pelanggan kedai runcit.

“Dengan titik akses kepada kira-kira 2,500 kedai melalui pelanggannya, Wondersign meluaskan jangkauan kami secara signifikan ke kedai runcit fizikal serata negara,” kata Iman Schrock, Presiden GigaCloud. “Pengambilalihan strategik ini membuka laluan baharu untuk pasaran kami, menyediakan akses dipertingkat ke katalog atas talian kami yang meluas. Kami percaya gabungan ini akan membolehkan peniaga mengurus bekalan mereka dengan lebih cekap, akhirnya meningkatkan keberkesanan transaksi dan menyumbang kepada peningkatan keseluruhan ekosistem. Integrasi alat pengurusan katalog Wondersign meletakkan kami dalam kedudukan untuk memanfaatkan peluang besar dalam landskap runcit fizikal.”

Mengenai GigaCloud Technology Inc

GigaCloud Technology Inc ialah peneraju penyelesaian e-dagang B2B global dari hujung ke hujung untuk barang besar. Platform e-dagang Syarikat, yang dirujuk sebagai “Pasaran GigaCloud Marketplace”, mengintegrasikan semua daripada pendedahan, pembayaran dan alat logistik ke dalam satu platform mudah guna. Pasaran global Syarikat menyambungkan pembuat, terutamanya di Asia, dengan penjual grosir, terutamanya di Amerika Syarikat, Asia dan Eropah, untuk melaksanakan transaksi lintas sempadan dengan keyakinan, kelajuan dan kecekapan. Syarikat menawarkan penyelesaian yang benar-benar menyeluruh yang mengangkut produk dari gudang pembuat ke pintu pelanggan akhir, semuanya dengan harga tetap. Syarikat pertama kali melancarkan pasarannya pada Januari 2019 dengan memberi tumpuan kepada pasaran perabot global dan sejak itu telah meluaskan ke kategori tambahan seperti peralatan rumah dan peralatan kecergasan.

Kenyataan Harapan Depan

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan harapan depan” mengikut “perlindungan selamat” Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan harapan depan mencerminkan pandangan kami mengenai peristiwa masa depan. Kenyataan harapan depan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan dan projeksi Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan kami. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan harapan depan ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “boleh”, “dijangka”, “menganggarkan”, “berhasrat”, “berpotensi”, “terus” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam mana-mana kenyataan harapan depan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaan kami, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan harapan depan ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk mempertimbangkan faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam laporan tahunan dan penyata lain Syarikat kepada SEC.

Untuk pertanyaan media dan pelabur, sila hubungi:

GigaCloud Technology Inc

Greta Tang

E-mel: greta.tang@gigacloudtech.com

ICR

E-mel: GigacloudIR@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )