Earlyworks Co., Ltd. Menerima Notis Dari Nasdaq Berkaitan Dengan Kekurangan Harga Minimum Tawaran

Tokyo, Jepun, 03 Nov. 2023 — Earlyworks Co., Ltd. (Nasdaq: ELWS) (“Syarikat” atau “Earlyworks”), sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian miliknya, Grid Ledger System (“GLS”), hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah menerima surat notis (Surat Notis”) daripada Bahagian Kelayakan Senarai Bursa Saham Pasaran Nasdaq LLC (“Nasdaq”) pada 30 Oktober 2023, memberitahu Syarikat bahawa ia tidak mematuhi keperluan harga tawaran minimum seperti yang ditetapkan di bawah Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2) untuk senarai berterusan di Nasdaq.

Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2) memerlukan syarikat-syarikat senaraian untuk mengekalkan harga tawaran minimum AS$1.00 setiap saham dan Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(A) menyatakan bahawa kegagalan memenuhi keperluan harga tawaran minimum wujud jika ketidakpatuhan itu berterusan untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut. Berdasarkan harga tawaran penutup saham-saham Depositari Amerika Syarikat (“ADS”) untuk 30 hari perniagaan berturut-turut dari 18 September 2023 hingga 27 Oktober 2023, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan harga tawaran minimum.

Surat Notis ini tidak memberi kesan kepada senarai Syarikat di Pasaran Modal Nasdaq pada masa ini. Menurut Peraturan Senarai Nasdaq 5810(c)(3)(A), Syarikat telah diberi 180 hari kalendar, atau sehingga 29 April 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2). Untuk memulihkan pematuhan, ADS Syarikat mesti mempunyai harga tawaran penutup sekurang-kurangnya AS$1.00 untuk tempoh minimum 10 hari perniagaan berturut-turut. Sekiranya Syarikat tidak dapat memulihkan pematuhan menjelang 29 April 2024, Syarikat mungkin layak mendapat masa tambahan untuk memulihkan pematuhan atau mungkin menghadapi penyingkiran senarai.

Operasi Syarikat tidak terjejas oleh penerimaan Surat Notis. Syarikat bercadang untuk memantau harga tawaran penutup ADSnya dan mungkin, jika wajar, mempertimbangkan pelaksanaan pilihan yang tersedia, termasuk tetapi tidak terhad kepada pelaksanaan pecahan saham terbalik, untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum di bawah Peraturan Senarai Nasdaq.

Mengenai Earlyworks Co., Ltd.
Earlyworks Co., Ltd. ialah sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian miliknya, GLS, untuk memanfaatkan teknologi blockchain dalam pelbagai aplikasi dalam pelbagai bidang industri. GLS ialah blockchain hibrid yang menggabungkan kelebihan teknikal blockchain dan teknologi pangkalan data. GLS mempunyai ciri-ciri pemprosesan pantas, yang boleh mencapai 0.016 saat setiap transaksi, kebal terhadap pencurian, keselamatan, tiada masa tidak beroperasi pelayan, dan aplikasi yang pelbagai. Kemungkinan GLS disahkan dalam pelbagai domain, termasuk hartanah, pengiklanan, telekomunikasi, metaverse, dan perkhidmatan kewangan. Misi Syarikat adalah untuk terus mengemaskini GLS dan menjadikannya infrastruktur dalam masyarakat data Web3/metaverse masa hadapan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: https://ir.e-arly.works/.

Kenyataan Prospektif
Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan masa hadapan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mengenal pasti banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran”, “percaya”, “harap”, “jangka”, “mengira”, “projek”, “berniaga”, “akan”, “mungkin”, atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan semasa atau perubahan jangkaan, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk melihat faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran dan dokumen lain dengan SEC.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Earlyworks Co., Ltd.
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel: investors@ascent-ir.com

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1 646-932-7242
E-mel: investors@ascent-ir.com