CHINA GREEN AGRICULTURE ANNOUNCES RECEIPT OF NYSE CURE LETTER

(SeaPRwire) –

XI’AN, CHINA, 13 November 2023 – China Green Agriculture, Inc. (NYSE: CGA) (“China Green Agriculture” atau “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa, pada 9 November 2023 Syarikat telah menerima surat notis daripada Bursa Saham New York (“NYSE”) menyatakan bahawa Syarikat telah kembali mematuhi piawaian senarai berterusan yang dinyatakan dalam Seksyen 302 Panduan Syarikat NYSE. Surat NYSE datang selepas Syarikat mengadakan mesyuarat tahunan untuk tahun kewangan berakhir 30 Jun 2022, dan 30 Jun 2021, menyelesaikan ketidakpatuhan yang dinyatakan dalam surat pemberitahuan NYSE pada 12 Julai 2023.

Sebagai akibatnya, pada 10 November 2023, penunjuk Di Bawah Pematuhan (“BC”) telah berhenti diedarkan untuk Syarikat. Syarikat akan kemudian dipindahkan daripada senarai penerbit yang tidak mematuhi piawaian tadbir urus korporat senarai NYSE yang dipaparkan di https:// dan penunjuk BC akan dipadamkan daripada halaman profil, data dan berita sekuriti Syarikat.

Mengenai China Green Agriculture, Inc

Syarikat menghasilkan dan mengedarkan baja berkompaun asid humik, pelbagai jenis baja berkompuan dan produk pertanian melalui anak syarikat milik penuhnya iaitu: Shaanxi TechTeam Jinong Humic Acid Product Co., Ltd. (“Jinong”), Beijing Gufeng Chemical Products Co., Ltd (“Gufeng”) dan entiti berkepentingan boleh ubah. Pada 2023, Syarikat mula membeli mesin penambangan aset digital dan menubuhkan Antaeus Tech Inc. (“Antaeus”) di Negeri Delaware dan menambang aset digital bitcoin di Negeri Texas. Untuk maklumat lanjut, lawati . Syarikat secara rutin memuat naik maklumat penting di laman webnya.

Kenyataan Selamat

Kenyataan pandangan ke hadapan dalam kenyataan akhbar ini mengandungi pandangan ke hadapan mengikut Akta Pembaikpulihan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995 mengenai perniagaan, produk dan keputusan kewangan Syarikat. Keputusan sebenar Syarikat mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dalam pandangan ke hadapan bergantung kepada beberapa faktor risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada yang berikut: keadaan ekonomi, perniagaan dan alam sekitar am; pembangunan, penghantaran, penerimaan pasaran, persaingan tambahan daripada pesaing sedia ada dan baharu; kadar faedah dan pertukaran mata wang asing; impak wabak virus koronavirus baru (COVID-19) secara global baru-baru ini; kemajuan teknologi, produk diperolehi pesaing; cabaran yang melibatkan pembangunan produk baharu; keupayaan syarikat untuk meramal pasaran masa depan dengan tepat; kesukaran atau kelewatan dalam pengeluaran; ketidakstabilan kewangan ekonomi dan risiko kedaulatan; ketergantungan keberkesanan perlindungan syarikat untuk produk inovatif; pendedahan kepada tindakan undang-undang dan/atau tindakan peraturan, dan pelbagai faktor lain di luar kawalan Syarikat.

Semua pandangan ke hadapan secara terang disebut sebagai tidak mengikat dalam keseluruhannya oleh Kenyataan Selamat ini dan faktor risiko yang terperinci dalam laporan Syarikat kepada SEC. China Green Agriculture tidak berkewajipan untuk menyemak atau mengemaskini sebarang pandangan ke hadapan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh pelepasan ini, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang atau peraturan yang berkenaan.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

China Green Agriculture, Inc.
Tel: +86-29-88266383
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )