Skena Pasca-Kredit The Marvels, Diterangkan

Pada akhir The Marvels, penonton melihat Monica Rambeau (Teyonah Parris) menutup lubang cacing yang dibuka oleh Dar-Benn (Zawe Ashton) yang membahayakan jalinan ruang dan masa, menyebabkan keretakan dalam kontinum ruang-masa. Menjelang akhir filem itu, Monica menerangkan kepada Captain Marvel (Brie Larson) dan Ms. Marvel (Iman Vellani) bahawa satu-satunya cara untuk menutupnya adalah dari dalam. Dia menggunakan kuasa yang dimajukan oleh rakan sepasukannya untuk menutupnya, tetapi dia terperangkap di seberang lubang cacing – dimensi yang berbeza yang tidak segera dijelaskan kepada penonton. Babak selepas kredit filem ini menunjukkan ke mana tepatnya dia pergi.

Dalam babak selepas kredit, Monia terjaga di atas katil hospital bersih dan melihat ibunya, Maria Rambeau (Lashana Lynch), yang dipercayai telah meninggal dunia. Seperti yang dilihat dalam episod empat Wandvison, penonton melihat Monica kembali dari Blip (jejak Thanos yang memusnahkan setengah penduduk Bumi). Dia terjaga di bilik hospital kosong dan mendapati ibunya meninggal dunia akibat kanser dan tidak sempat berpamitan dengannya.

Dia menangis dan berkata kepada ibunya dia merindui ibunya, tetapi Maria tidak mengenali anaknya. Selepas berbual, Beast (watak popular dari X-Men) menerangkan kepadanya bahawa dia berada di realiti yang berbeza. Ibunya bangun dari kerusi yang didudukinya dan memakai kostum wira sains berwarna merah dan putih, yang tidak pernah dikenakannya sebelum ini.

Kepada mereka yang bukan peminat Marvel handal, mungkin sukar untuk mengenal pasti siapa watak Maria Rambeau dalam dimensi ini. Kostumnya kelihatan serupa dengan watak Binary, yang merupakan varian Carol Danvers dari Bumi-616, mengikut Marvel Fandom. Masih belum jelas persis apa peranan dia akan mainkan dalam masa depan MCU, tetapi Ketua Marvel Kevin Feige pernah menyatakan dahulu bahawa X-Men akan datang ke MCU, dan ini ditunjukkan apabila mendedahkan bahawa Kamala Khan adalah mutan. Kehadiran Beast dalam babak selepas kredit adalah petunjuk terbaru X-Men dalam MCU selepas kita diberikan Patrick Stewart sebagai Professor Xavier dalam Doctor Strange and the Multiverse of Madness.