Pihak Berkuasa Persekutuan Umumkan Penyitaan Terbesar Sepanjang Masa Benda Tiruan Berharga $1 Bilion

Photographs released by prosecutors of what New York authorities say is their biggest seizure of counterfeit goods.

(SeaPRwire) –   NEW YORK – Pihak berkuasa persekutuan di New York mengumumkan pada Rabu lalu penyitaan barangan palsu terbesar, terdiri daripada beg tangan, kasut dan barangan mewah lain bernilai lebih daripada $1 bilion.

Dua orang dituduh menyeludup barangan tiruan dari sebuah unit penyimpanan di Bandar Raya New York dan lokasi lain dari Januari hingga Oktober, Pejabat Peguam Amerika Syarikat berkata.

Foto yang dikeluarkan oleh pendakwa menunjukkan rak yang dipenuhi dengan dompet dan beg palsu di satu lokasi dan beg tangan yang digantung dari lantai ke siling di lokasi yang lain.

“Penyitaan yang diumumkan hari ini terdiri daripada barangan bernilai lebih daripada satu bilion dolar dalam nilai runcit yang dianggarkan, penyitaan barangan palsu terbesar dalam sejarah Amerika Syarikat,” kata Peguam Amerika Syarikat Damian Williams.

Dua lelaki yang didakwa boleh dihukum penjara sehingga 10 tahun jika disabitkan kesalahan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)