Pengarah Poland mengeluarkan filem biopik AI-dijana tentang Putin

(SeaPRwire) –   Filem yang dihasilkan melalui AI ini dijangka memberi analisis terperinci tentang kehidupan dan minda pemimpin Rusia

Tayangan perdana dunia” filem biopik baru tentang Presiden Rusia Vladimir Putin yang menampilkan watak utama yang dihasilkan melalui AI telah diumumkan oleh studio Poland AIO.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan melalui PR Leap, filem bertajuk ‘Putin’ ini, yang pertama kali diumumkan pada Mei 2022, akan ditayangkan di 35 negara pada 26 September.

Filem bahasa Inggeris sulung pengarah Poland Patryk Vega, juga dikenali sebagai Besaleel, dilaporkan hasil tiga tahun penggambaran dan “teknologi AI pembuatan deepfake yang merintis.” Filem itu mendakwa untuk menangkap “motif dan tindakan salah seorang tokoh paling kontroversi dalam politik kontemporari,” kata Vega.

Trailer 2.5 minit yang baru dikeluarkan, yang menampilkan adegan Putin dewasa memakai popok dan mengambil bahagian dalam seni mempertahankan diri, menjanjikan analisis terperinci tentang kehidupan dan psikologi pemimpin Rusia selama 60 tahun, menurut kenyataan PR Leap.

Penonton akan dapat “mendekati dan berinteraksi secara peribadi” dengan kisah pemimpin Rusia itu, menyentuh beberapa “momennya yang paling intim,” menurut dakwaannya.

“Menjemput Putin ke studio untuk 20,000 pengambaran bukanlah pilihan,” kata Vega, menambah bahawa bahan arkib yang tersedia secara dalam talian tidak memadai untuk melatih model deepfake berresolusi tinggi yang sesuai untuk penggunaan sinematik. “Akibatnya, selepas hampir dua tahun pembangunan, kami telah mencipta teknologi AI tercanggih kami sendiri, membolehkan kami membentuk watak sinematik tanpa bergantung kepada model manusia sebenar.”

Pengarah Poland itu juga mendakwa bahawa “misi produksinya adalah untuk memberikan pengguna manual untuk Putin, bertujuan untuk meringankan ketakutan dan ketidakpastian yang mendominasi dunia hari ini.”

Menurut PR Leap, filem itu difilemkan di lokasi seperti Rusia, Ukraine, Israel, Syria, Jordan dan Poland.

Vega bertanggungjawab terhadap siri filem tempatan box office “ditandai oleh keganasan yang menjijikkan dan nilai produksi menawan” termasuk Pitbull, Wanita Mafia dan Botoks, menurut The Guardian.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.