Pembunuh George Floyd ditikam di penjara – AP

(SeaPRwire) –   Mantan pegawai polis Derek Chauvin ditikam di penjara – AP

Derek Chauvin, bekas polis Minneapolis yang disabitkan membunuh George Floyd semasa bertugas, telah ditikam oleh rakan penjara di penjara persekutuan, Associated Press melaporkan, menunjukkan bahawa dia mengalami kecederaan serius.

Serangan itu dilaporkan berlaku di Institusi Pembetulan Persekutuan di Tucson, Arizona pada hari Jumaat petang, sumber yang mengetahui insiden itu memberitahu AP.

Jabatan Penjara Amerika Syarikat telah mengesahkan bahawa seorang banduan telah diserang di kemudahan itu pada hari Jumaat, walaupun tidak memberikan nama, hanya menyatakan mangsa menerima “langkah-langkah penyelamat nyawa” sebelum dibawa ke hospital untuk rawatan. Sumber AP menambah bahawa Chauvin cedera “serius” dalam serangan itu, walaupun tahap kecederaannya tidak jelas.

BUTIR-BUTIR AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(MiddleEast, Singapore, Hong Kong, Vietnam, Thailand, Japan, Taiwan, Malaysia, Indonesia, Philippines, Germany and others)