Pelaporan tembakan membunuh di universiti Prague

(SeaPRwire) –   Polis di ibu negara Czech mengatakan bahawa beberapa orang terbunuh atau cedera

Seorang penembak telah membunuh beberapa orang dan mencederakan puluhan lagi di ibu negara Czech, Prague, kata polis pada Khamis. Laporan menunjukkan insiden itu berlaku di kampus universiti.

Polis Czech bergegas ke Dataran Jan Palach di pusat bandar Prague pada petang Khamis berikutan laporan penembakan. Dalam satu kenyataan di media sosial, pasukan itu mengatakan beberapa mayat dijumpai di tapak kejadian, dan puluhan lagi cedera.

Penembak itu “diselesaikan” oleh pegawai, kata polis, menambah bangunan di mana insiden berlaku sedang dievakuasi.

Pasukan polis mengatakan penembakan itu berlaku di sebuah sekolah, yang media Czech kenal pasti sebagai jabatan falsafah Universiti Charles. Universiti itu terletak di kawasan sibuk bandar, berhampiran Jambatan Charles yang bersejarah.

MAKLUMAT TAMBAHAN AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.