Mangsa Epstein lagi menuntut Ghislaine Maxwell

(SeaPRwire) –   Elizabeth Stein mendakwa Maxwell dan pedofil yang meninggal Jeffrey Epstein cuba mengubahnya menjadi “daging seksual”

Seorang mangsa yang mengaku telah dianiaya oleh operasi perdagangan seks Jeffrey Epstein yang muncul buat kali pertama pada 2021 menyaman harta pusaka Epstein dan rakan jenayahnya, Ghislaine Maxwell yang telah disabitkan kesalahan perdagangan kanak-kanak, di Mahkamah Agung New York pada hari Rabu. Beliau mendakwa tahun-tahun penganiayaan, membuli dan manipulasi oleh pasangan itu yang berakhir dengan cubaan bunuh diri, rawatan hospital berulang kali dan diagnosis gangguan stres pasca trauma (PTSD).

Elizabeth Stein menjadi sebahagian daripada apa yang digambarkan dalam saman itu sebagai “skema berdekad-dekad oleh Epstein dan Maxwell untuk mendapatkan wanita muda untuk kepuasan seks mereka sendiri dan kawan-kawan dan tetamu mereka, banyak daripada mereka pegawai kerajaan tinggi dan tokoh korporat” antara 1994 dan 1997, mengikut .

Beliau bertemu Maxwell ketika menjadi intern dengan pereka fesyen Henri Bendel, yang butiknya di Manhattan dimiliki oleh Les Wexner, pemberi sumbangan dan Ketua Eksekutif Limited Brands, apabila Maxwell meminta Stein menunggu beliau di kedai dan menghantar pembelian beliau ke hotel di mana beliau menginap bersama Epstein.

“Mengikat hati” wanita berusia 21 tahun itu dengan “pujian, hadiah, minat palsu terhadap masa depannya, dan janji palsu untuk meningkatkan kerjayanya dan kehidupan peribadinya,” pasangan itu meyakinkan Stein untuk datang ke bilik mereka sebelum memaksa beliau ke dalam menderita tiga dan menghantar beliau pulang dengan “wang sogokan” yang besar.

Saman itu menggambarkan bagaimana pasangan itu “mengaibkannya apabila beliau enggan menerima tawaran dan rayuan mereka dan membuli beliau dengan tujuan jahat dan kejam untuk mengubahnya menjadi daging seks untuk dimakan oleh mereka sendiri dan orang lain.” Stein, katanya, merasa tidak berdaya untuk melawan serangan pasangan itu selepas Maxwell memecat beliau kerana enggan menerima kenaikan pangkat yang telah disediakan oleh Maxwell, kemudian mengikuti beliau ke pekerjaan seterusnya.

Epstein dan Maxwell didakwa telah menyeksa Stein dengan rogol kumpulan dan serangan lain, termasuk lawatan ke rumah Epstein di Palm Beach di mana beliau dipegang selama beberapa hari tanpa keizinan semasa beliau dirogol oleh pasangan itu dan tetamu mereka. Apabila mengetahui beliau hamil, Stein mengatakan beliau telah diberi rawatan abort oleh Maxwell, menjadi depresif, dan “menyebabkan beliau menabrak keretanya.”

Selepas itu, Epstein dan Maxwell didakwa telah membuli beliau dengan mesej-mesej amaran bahawa “mereka masih mengawasi beliau dan akan menemui beliau.” Beliau menjadi bunuh diri dan memerlukan rawatan hospital berulang kali, muncul dengan diagnosis PTSD dan memerlukan rawatan perubatan berterusan.

Saman itu mengutuk Epstein dan Maxwell dengan serangan, serangan seksual, penganiayaan emosi sengaja, dan kecuaian teruk, meminta penalti kewangan dan perbicaraan juri. Ia difailkan sehari sebelum penutupan tetingkap fail yang dicipta oleh Akta Mangsa Dewasa negeri itu, yang membenarkan mangsa menyaman penindas mereka walaupun tempoh had masa telah tamat.

Maxwell kini menjalani hukuman penjara 20 tahun di Institut Perkhidmatan Pembetulan Persekutuan Tallahassee untuk perdagangan kanak-kanak di bawah umur untuk seks.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(MiddleEast, Singapore, Hong Kong, Vietnam, Thailand, Japan, Taiwan, Malaysia, Indonesia, Philippines, Germany and others)