Letupan mengguncang kemudahan latihan FBI

(SeaPRwire) –   Sekurang-kurangnya 16 pegawai SWAT dihantar ke hospital selepas kejadian di California

FBI telah melancarkan siasatan selepas letupan menyebabkan beberapa anggota Pasukan Khas Bahagian Sheriff Orange County, California Selatan dimasukkan ke hospital pada hari Rabu.

Pasukan itu sedang menjalani kursus latihan di kemudahan latihan FBI bersama skuad bom sheriff apabila letupan berlaku, kata Sersan Frank Gonzalez kepada AP. Letupan itu berlaku sedikit sebelum 1 petang, dan punca masih belum jelas, katanya.

Sekurang-kurangnya 16 pegawai memerlukan rawatan di hospital, tetapi kecederaan teruk adalah kecederaan bukan membahayakan nyawa di kaki yang memerlukan pembedahan. Dua pegawai menderita luka ringan, manakala yang lain mengalami pening.

Kemudahan itu, terletak di kawasan terpencil di Irvine, selatan Los Angeles, menganjurkan latihan senjata api dan penilaian untuk FBI dan penguatkuasa undang-undang tempatan. Tiada kakitangan FBI tercedera dalam insiden itu, menurut jurucakap FBI Laura Eimiller.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.