Kereta melanggar bilik kecemasan hospital (VIDEO)

(SeaPRwire) –   Sekurang-kurangnya 5 orang, termasuk kanak-kanak, cedera dalam insiden di Austin, Texas

Sekurang-kurangnya seorang terbunuh dan beberapa lagi cedera selepas kenderaan menabrak masuk ke bilik kecemasan hospital di Texas, menurut pegawai tempatan. Beberapa kanak-kanak dipercayai antara yang cedera.

Kereta itu memecah masuk ke pintu masuk St. David’s North Austin Medical Center di Austin pada kira-kira 5:30 petang selasa, perkhidmatan kecemasan perubatan Austin-Travis County berkata, mencatatkan dua kanak-kanak dan seorang dewasa mengalami “kecederaan yang mungkin serius.”

Dua lagi mengalami kecederaan “bukan mengancam nyawa,” perkhidmatan kecemasan tambah, selepas melaporkan jumlah keseluruhan 10 orang cedera pada mulanya.

Detektif polis Carey Chaudoir kemudian mengesahkan satu kematian kepada akhbar Austin American-Statesman, sementara jabatan polis bandar itu mencatat kemalangan itu kelihatan tidak sengaja.

Pemandu meninggal dunia dalam kemalangan yang kelihatan itu, walaupun Chaudoir mencatat ia tidak jelas sama ada kemalangan itu menyebabkan kematian.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.