Jambatan AS runtuh selepas ditimpa kapal

(SeaPRwire) –   Footage of the incident shows cars falling into the water

Sebahagian besar Jambatan Francis Scott Key di Baltimore runtuh selepas ditimpa kapal, mengikut video daripada lokasi kejadian.

Insiden itu berlaku kira-kira pada pukul 1:30 pagi, mengikut AP. Klip-klip yang dimuat naik ke X (dahulunya Twitter) menunjukkan beberapa bahagian jambatan runtuh, dengan beberapa kereta jatuh ke dalam air.

Berdasarkan video, kapal yang menyebabkan kemalangan itu terbakar dan tenggelam. Setakat ini, tiada laporan kematian atau kecederaan.

MAKLUMAT LANJUT AKAN MENYUSUL

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.