Bilangan atlet Rusia dan Belarus yang dibenarkan untuk menyertai Olimpik didedahkan

(SeaPRwire) –   Sembilan belas orang dari dua negara boleh bersaing, menurut Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa

Dua belas atlet Rusia dan tujuh rakan sejawat mereka dari Belarus layak untuk Sukan Olimpik 2024 di Paris pada 19 Mac, menurut Jawatankuasa Olimpik Antarabangsa (IOC).

Pengumuman itu datang dari James Macleod, pengarah Bahagian Hubungan dengan Jawatankuasa Olimpik Kebangsaan IOC, menurut TASS.

Bilangan maksimum atlet Rusia yang layak untuk Sukan Olimpik 2024 akan menjadi 55, menurut laporan itu. Sementara itu, Belarus dibataskan untuk menghantar 28 atlet.

BUTIR-BUTIR AKAN DIKEMASKINI

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.