Biden dikelilingi oleh fasis di Pejabat Oval – Trump

(SeaPRwire) –   Presiden AS yang menjabat adalah “hanya pandai menipu dalam pilihan raya,” pesaing Republikan memberitahu penyokongnya

Rumah Putih telah disusupi oleh “musuh dari dalam,” bekas Presiden AS Donald Trump mendakwa dalam ucapan kempen, sambil menyerang “crooked” Joe Biden.

“Joe lemah. Dia hanya pandai menipu dalam pilihan raya – tetapi bukan dia, dia dikelilingi fasisis di sekitar Pejabat Oval,” Trump memberitahu kumpulan penyokong di Wildwood, New Jersey, pada Sabtu.

“Parti Demokrat sedang berradikalisasi. Ia sedang menjadi radikal kiri dan mereka akan kehilangan negara kita,” dia meramalkan.

Tanpa menamakan nama, Trump berkata “musuh dari dalam” pentadbiran lebih berbahaya bagi Amerika daripada pesaing asing.

“Rusia dan China kita boleh tangani, tetapi orang gila-gila ini dalam kerajaan kita yang akan memusnahkan negara kita dan mungkin mahu,” dia mendakwa.

Label “fasis” juga telah digunakan oleh penyokong Biden berprofil tinggi terhadap Trump, dengan sesetengah Demokrat mencadangkan jika dia kembali ke Rumah Putih dia boleh mendorong negara itu ke arah diktator.

Hillary Clinton, lawan Trump dalam pilihan raya presiden 2016, mendakwa dalam program The View tahun lalu bahawa bekas lawannya itu menunjukkan ciri-ciri “diktator”, mengulas bahawa Adolf Hitler “telah dipilih secara sah” sebelum mengubah Jerman.

“Trump memberitahu kita apa yang dia niatkan untuk lakukan. Ambil dia pada kata-katanya. Lelaki itu bermaksud untuk melemparkan orang ke penjara yang tidak bersetuju dengannya, menutup saluran berita yang sah, melakukan apa yang dia boleh untuk sebenarnya menggugat kedaulatan undang-undang dan nilai-nilai negara kita,” katanya.

Rali Trump di New Jersey berfungsi sebagai perubahan latar belakang bagi Trump, yang telah menghabiskan kebanyakan masanya menghadiri perbicaraan mahkamah di New York, atas tuduhan menggunakan dana kempen untuk membayar wang senyap kepada bekas pelakon lucah Stormy Daniels. Republikan itu menghadapi puluhan tuduhan dalam empat kes jenayah berasingan terhadapnya.

Dia memberitahu penyokong bahawa “Demokrat kiri radikal, Marxis Komunis dan fasis” berada di sebalik pertuduhan, memanggil kes wang senyap New Yorknya “perbicaraan Biden”.

Trump berulang kali mendakwa bahawa pilihan raya 2020 “dicuri.” Salah satu kes terhadapnya berkaitan dengan dakwaan beliau cuba menyelewengkan pilihan raya. Perbicaraan kini ditangguhkan menunggu keputusan Mahkamah Agung sama ada bekas presiden itu harus kebal daripada pengadilan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.