Apa Yang Perlu Diperhatikan Pada Leg Berikutnya Konsert Eras Taylor Swift

Taylor Swift kembali dengan populariti yang tinggi. Kaki leg utara Eras Tour bersejarah popularnya berakhir bersama musim panas: Konsert terakhirnya adalah pada Ogos 27 di Bandar Raya Mexico.

Di sana, kira-kira 240 peminat telah mengambil giliran berkemah di empat buah khemah di luar Estadio River Plate, sesetengah sejak Jun. Menurut Pitchfork, spreadsheet dalaman mengekalkan rekod berapa jam individu telah dihabiskan di khemah, yang meningkatkan peluang menjadi antara peminat terawal dalam barisan.

Pada Jun, peraturan kumpulan itu bocor di talian dan menjadi viral. Ia mengandungi keperluan seperti: Tiada sesiapa di bawah umur 18 dibenarkan, dua orang minimum dan tiga orang maksimum setiap malam, dan anda perlu menghabiskan sekurang-kurangnya satu malam setiap bulan di dalam khemah. Beberapa Swifties malah menawarkan untuk mencatat jam di khemah bagi pihak orang di wilayah lain yang tidak dapat hadir secara peribadi—dengan bayaran.

Di mana lawatan Eras Tour yang memecah rekod akan menuju selanjutnya

Selepas tiga konsert berturut-turut yang terjual habis di Buenos Aires, Swift akan membuat persembahan dari 17 hingga 19 November di Estádio Olímpico Nilton Santos di Rio de Janeiro dan dari 24 hingga 26 November di Allianz Parque di São Paulo. Selepas cuti musim sejuk, bulan Februari akan membawanya ke Tokyo, Melbourne dan Sydney, manakala bulan Mac akan melihatnya di Singapura.

Musim panas 2024 akan melihat Swift membawa Eras Tour ke Eropah, termasuk berhenti di Paris, Stockholm, Lisbon, Dublin dan London. Kaki kedua Amerika Utara akan bermula pada Oktober tahun depan, di Toronto.

Eras Tour menjadi terkenal dengan Swift mendedahkan “lagu kejutan”. Pada setiap persembahan, dia menyanyikan dua versi akustik kejutan lagu yang sering kurang dikenali. Daripada kira-kira 161 pilihan, Swift telah memainkan 106 lagu. Iaitu 17 daripada Red (Taylor’s Version), 15 daripada Speak Now (Taylor’s Version), 14 daripada Fearless (Taylor’s Version), 10 daripada Taylor Swift, 11 daripada 1989, 9 daripada Midnights, 7 daripada evermore, 9 daripada Lover, 6 daripada folklore, dan 7 daripada Reputation.

Kaki lawatan seterusnya dijangka akan melihat Swift mempersembahkan sebahagian daripada lebih daripada 50 lagu dalam senarai itu. Dan pada konsert terakhir di kaki pertama lawatan AS, Swift mengumumkan bahawa dia akan mengeluarkan semula “Versi Taylor” 1989, jadi lagu baru “dari kedai” yang hampir memasuki album asal dan kini tersedia, layak sebagai lagu kejutan.

Selepas 56 persembahan setiap satu, Swift telah mengatasi Beyoncé sebagai mempunyai konsert jelajah paling lumayan oleh seorang wanita. Yang terdahulu telah memperoleh $780 juta setakat ini, manakala yang terkemudian memperoleh $579.8 juta. Filem Taylor Swift: The Eras Tour, yang keluar pada 13 Oktober, memecah rekod dengan melebihi $230 juta di seluruh dunia.

Dan Travis Kelce—seorang pemain sayap Kansas City Chiefs dan kekasih baru Swift—mungkin atau mungkin tidak akan menyertai beliau ke Amerika Selatan. Kelce merujuk kemungkinan menuju “tempat yang cerah” untuk akhir minggu dalam New Heights with Jason and Travis Kelce, podkasnya bersama adik lelakinya, seorang pusat untuk Philadelphia Eagles.