Anak lelaki presiden AS keluar dari mahkamah

(SeaPRwire) –   Hunter Biden mengejutkan Kongres dengan hadir di satu sidang mengenai tuduhan tidak hormat, kemudian meninggalkannya beberapa minit kemudian

Anak lelaki presiden Amerika Syarikat Hunter Biden meninggalkan satu sidang Kongres yang sedang membincangkan untuk menahan dia dengan tidak hormat kerana kegagalannya untuk hadir di satu sidang sebelumnya pada hari Rabu, selepas mengejutkan Ahli Parlimen Republikan dengan kehadirannya.

Dikelilingi peguamnya Abbe Lowell dan Kevin Morris, anak lelaki Presiden Joe Biden menimbulkan kekecohan apabila duduk di barisan hadapan bilik sidang semasa Jawatankuasa Pengawasan Dewan memperdebatkan satu resolusi untuk menahan dia dengan tidak hormat Kongres atas keengganannya untuk hadir kepada satu pemeriksaan yang dijadualkan bulan lepas.

Ahli Parlimen Nancy Mace (R-South Carolina) pertama mengulas kedatangan baru itu, bertanya secara retorik, “Siapa yang menyogok Hunter Biden untuk hadir hari ini?

Anda adalah lambang keistimewaan putih – datang ke Jawatankuasa Pengawasan, memuntahkan muka kami, mengabaikan subpoena kongres untuk didedahkan. Apa yang anda takutkan?” Mace teruskan, mengisytiharkan bahawa Biden “tiada bola.” Dia “melanggar undang-undang,” kedua-duanya “dengan sengaja” dan “dengan terang-terang” apabila dia mengabaikan subpoena kongres, katanya.

Hunter Biden tidak takut menglibatkan Joe Biden dalam urusan kotor dengan lawan asing kami” apabila bekas naib presiden Obama, tetapi dia “terlalu takut untuk hadir kepada pemeriksaan,” Mace menyimpulkan, mencadangkan lelaki berusia 53 tahun itu “ditangkap di sini, sekarang juga, dan terus ke penjara.”

Selepas Ahli Parlimen Jared Moskowitz (D-Florida) mempertahankan anak lelaki Biden yang lebih muda, mendakwa pengerusi jawatankuasa telah memberinya pilihan untuk memberi keterangan dalam satu sidang awam daripada pemeriksaan itu, Ahli Parlimen Marjorie Taylor Greene (R-Georgia) memulakan ucapannya, memicu keluaran tergesa-gesa Biden.

Hunter Biden tidak hadir untuk subpoenanya, Hunter Biden hadir hari ini untuk membuat lawak daripada dirinya sendiri, untuk menunjukkan bahawa dia tidak lain daripada seseorang yang tidak akan mematuhi undang-undang,” Greene mengamati. “Bukan sahaja dia seorang penjenayah, tetapi dia seorang penakut.” Dia membandingkan tindakannya dengan bekas presiden Donald Trump dan anak-anaknya, yang duduk untuk beberapa jam soal jawab apabila disubpoena.

Lowell mengulangi pembelaan Moskowitz terhadap kliennya dalam satu kenyataan kepada wartawan di luar bilik sidang, menekankan Biden adalah “warganegara persendirian” yang Ahli Parlimen Republikan bagaimanapun “telah cuba digunakan…sebagai wakil untuk menyerang bapanya.” Dia mendakwa tawaran berulang untuk menyediakan maklumat kepada jawatankuasa Dewan yang berkenaan telah ditolak.

Biden terlepas pemeriksaan Disember itu demi satu sidang akhbar di luar Capitol pada hari yang sama, di mana dia mengisytiharkan presiden “tidak terlibat secara kewangan” dalam sebarang urusannya dan menuduh Ahli Parlimen Republikan menyerang wataknya dan mengganggu privasinya.

Pengerusi Jawatankuasa Kehakiman Dewan Jim Jordan telah menolak tawaran peguam Biden untuk memberi keterangan dalam satu sidang awam, mendakwa Ahli Parlimen Demokrat akan menggunakan kesempatan itu untuk gangguan bertujuan menyelewengkan perhatian awam.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.