2 kanak-kanak telah ditikam di luar sekolah di Jerman

(SeaPRwire) –   Polis tidak mendedahkan identiti atau motif penyerang

Seorang budak lelaki dan budak perempuan, sembilan dan sepuluh tahun, telah “cukup tercedera” dalam serangan pisau pada hari Rabu di bandar Jerman Duisburg. Polis berkata mereka telah menahan seorang “remaja” yang didakwa menyerang kanak-kanak itu di luar sebuah sekolah rendah Katolik.

Kanak-kanak itu sedang pulang sekolah di kawasan Marxloh, Duisburg apabila serangan itu berlaku, mengikut media tempatan. Mereka terselamat daripada serangan itu dan merangkak kembali ke rumah sekolah, di mana seorang guru memberi mereka bantuan pertama. Sebuah helikopter perubatan kemudiannya menghantar mereka ke hospital kawasan.

Polis Duisburg berkata seorang suspek lelaki berusia 21 tahun telah ditahan dan tiada bahaya lanjut kepada orang awam. Penyiasat forensik sedang menyiasat tapak jenayah dan mencari saksi yang mungkin.

Polis tidak mengenal pasti suspek atau memberi apa-apa maklumat tentang motif yang mungkin.

Duisburg ialah bandar kira-kira setengah juta penduduk di kawasan perindustrian Ruhr, di negeri Jerman Barat North Rhine-Westphalia.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.