Dr Ivan Puah Memperkembangkan Teknik MDC-Sculpt®️ Lipo Untuk Mencapai Keputusan Liposuction Optimal Dalam Pesakit

(SeaPRwire) –   Dr Ivan Puah telah membangunkan teknik liposuction bernama MDC-Sculpt®️ Lipo untuk meningkatkan keputusan pesakit liposuction dan mengubah bentuk kawasan yang sukar.

Singapura, 28 November 2023 — SINGAPURA, November 2023 — Dr Ivan Puah, Pengarah Perubatan di Klinik Amaris B., yang telah melakukan liposuction, pembedahan pembetulan dan pembedahan ginekomastia selama lebih 15 tahun, telah membangunkan teknik liposuction bernama MDC-Sculpt®️ Lipo. Pendekatan eksklusif ini bertujuan untuk mencapai tiga objektif utama kejayaan dan keputusan pengubahan bentuk optimal untuk pesakit – pengeluaran lemak yang menyeluruh, pembentukan badan tepat dan pengerasan kulit.

Liposuction, salah satu pembedahan kosmetik paling popular di dunia untuk mengeluarkan tisu lemak subkutaneus, pertama kali dilakukan oleh Charles Dujarier 95 tahun lalu, pada tahun 1926. Sejak itu, liposuction telah berkembang sepanjang tahun, daripada teknik pembedahan dan alat yang digunakan, untuk membangunkan dan memasukkan teknologi moden yang mengurangkan ketirisan prosedur dan meningkatkan keputusan untuk pesakit.

MDC-Sculpt®️Lipo, teknik untuk mencapai keputusan optimal untuk pesakit

MDC bermaksud Pengubahan Bentuk Berdimensi Pelbagai. Ia mengeluarkan sel-sel lemak dengan berkesan dan oleh itu menghadkan pengendapan lemak masa depan di kawasan yang dirawat. Teknik MDC-Sculpt®️ Lipo adalah teknik pengeluaran lemak dan pembentukan badan baharu yang membolehkan Dr. Ivan Puah mengeluarkan lebih 90% tisu lemak subkutaneus tempatan dan mengubah bentuk badan sambil mengeraskan kulit longgar yang tidak boleh dicapai melalui liposuction tradisional. Seorang pendokong bahawa pembedahan pembentukan badan adalah 70 peratus seni dan 30 peratus sains, Dr. Ivan Puah membangunkan teknik liposuction ini untuk membolehkan keberkesanan yang lebih baik, pengeluaran lemak yang menyeluruh dan pengharmonian bentuk badan semulajadi dan otot. Kawasan biasa yang dirawat termasuk muka, ketiak, bahu, perut, rusuk, pinggul, paha, payudara (seperti pembedahan pengurangan payudara melibatkan lemak), lutut dan keting.

Menurut Dr Ivan Puah, “Ciri-ciri lemak badan, ketebalan dan taburan, adalah seperti cap jari dan unik untuk setiap individu. Tiada bentuk badan yang sama, dan oleh itu liposuction tidak boleh dilakukan dengan cara ‘cookie-cutter’, dan oleh itu lahirnya teknik MDC-Sculpt®️ Lipo di mana lokasi jahitan strategik akan dipilih untuk membolehkanku memaksimumkan jangkauan ke tisu lemak supaya pengeluaran lemak dan pembentukan yang menyeluruh boleh dicapai sambil mengekalkan skar yang minimum. Berbanding liposuction tradisional, pendekatan ini boleh meningkatkan kelenturan kulit. Ia juga lebih lembut dan kurang mencederakan, yang diterjemahkan kepada pemulihan lebih cepat, pendarahan dan ketidakselesaan yang kurang untuk pesakit.”

Dibangunkan untuk mengemudi bentuk badan dan kontur yang berbeza

Sentiasa merupakan cabaran bagi doktor liposuction untuk merawat kawasan tertentu seperti lemak lutut, ‘benjolan bra’ dan ‘lemak ketiak’, atau kes yang memerlukan pembentukan definisi tinggi, tapak dengan kulit longgar berlebihan atau cap merah, dan pesakit yang mempunyai cap atau keputusan asimetri daripada pembedahan atau liposuction terdahulu. Ini juga kes yang boleh menjadi sukar bahkan untuk doktor paling berpengalaman—banyak pesakit dengan keadaan sukar di atas telah menderita daripada keputusan kurang sempurna selepas menjalani liposuction oleh doktor di dalam dan luar negara.

Dengan teknik MDC-Sculpt®️ Lipo, doktor boleh menghasilkan keputusan ramalan dan diingini untuk pesakit-pesakit ini.

###

TENTANG DR IVAN PUAH

Dr Ivan Puah adalah Pengarah Perubatan Klinik Amaris B., sebuah klinik kecantikan perubatan, pembentukan dan kesihatan di Singapura. Beliau mendapat latihan Vaser liposuction (asas & definisi tinggi) di Colorado dan Argentina. Dr Puah juga menerima latihan dalam liposkulptur suntikan, penanaman lemak dan tali benang oleh pakar bedah plastik Perancis terkenal, Dr Pierre Francois Fournier, dan latihan bedah khusus dalam pembedahan ginekomastia di San Francisco.

Di Singapura, Dr Ivan Puah diberi kelulusan oleh Kementerian Kesihatan untuk melaksanakan liposuction dan berkhidmat sebagai Pengerusi Jawatankuasa Kajian Semula Rakan Lipo di Singapura. Beliau memegang Diploma Lanjutan dalam Dermatologi Keluarga dari NUS, Diploma Lanjutan dalam Akupunktur dari TCMB, dan Diploma Lanjutan dalam Perubatan Sukan dari LKCMedicine, NTU. Dr Puah juga merupakan jurulatih yang dilantik oleh Allergan dan Merz untuk doktor rakan untuk produk suntikan kosmetik seperti neurotoksin dan pengisi kulit. Beliau juga merupakan jurulatih yang dilantik untuk benang tali PDO dan Picolaser dari Venusys Medical di Singapura.

RAWATAN KEUSAHAWANAN & PEMBENTUKAN LAIN DI KLINIK AMARIS B.

Ditubuhkan pada tahun 2004, Klinik Amaris B. telah menyediakan perkhidmatan kecantikan perubatan dan pembentukan badan. Kekuatan Klinik Amaris B terletak dalam pembentukan badan – mengeluarkan poket lemak yang keras kepala untuk mengubah dan membentuk pelbagai kawasan badan melalui pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan.

Klinik Amaris B. dikenali sebagai Klinik Pembentukan Badan Tahunan Asia Pasifik pada tahun 2022, 2021, 2020 dan 2019. Klinik ini juga dianugerahkan Ginekomastia Klinik Tahunan Asia Pasifik 2023 dan 2022 dan Liposuction Klinik Tahunan Asia Pasifik 2023. Klinik ini juga memenangi “Pusat Perubatan Bersepadu Kesihatan Tahunan Asia Pasifik 2020” oleh GlobalHealth Asia Pasifik. Klinik ini juga telah memenangi Rawatan Inovatif Terbaik untuk teknik liposuction eksklusif Dr Ivan Puah, Vaser Lipo Dengan Teknik MDC-sculpt® Lipo dari Anugerah Spa & Rambut Harian Daily Vanity pada tahun 2022 dan 2021, dan Anugerah Cinta Tempatan Honeycombers 2021 – Pemenang Pilihan Editor: Klinik Kecantikan Terbaik Di Singapura.

Rawatan tandatangan klinik termasuk:

Lampiran

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Bianca Zen
Klinik Amaris B.
6536 4211
marketing@amaris-b.com