Daguan·Keweiwei Brand Value (China) Network Kemukakan Gambaran Ringkas Dinamik Industri Global

(SeaPRwire) –   Beijing, China, Nov. 17, 2023 — Pada 17 November 2023, Daguan·Keweiwei Brand Value (China) Network, yang telah membangunkan sistem, saintifik dan menyeluruh “ dan berjaya menganjurkan dan mengeluarkan secara global 8 sesi “Daguan·Keweiwei China Brand Value Top 100” dan 3 sesi “Daguan ·Keweiwei World Brand Value Top 900”, telah membentangkan gambaran ringkas dinamik industri global.

Pertama sekali, berkenaan pasaran elektronik pengguna global telah mengalami kerugian yang ketara pada 2022. Pada 2023, pasaran elektronik pengguna global mungkin akan mencapai dasar dan pada 2024 ia mungkin akan berkembang semula. Industri semikonduktor mendapat berita baik kerana Kecerdasan Buatan (AI) seperti ChatGPT, model AI yang lebih tinggi. Oleh itu, cip termasuk cip AI, cip suis dan cip optik model harus membantu industri semikonduktor untuk berkembang untuk jangka masa yang lama.

Kedua sekali, berkenaan, industri media tradisional seperti TV, akhbar dan radio menghadapi beberapa cabaran manakala industri media baharu termasuk penyiaran langsung sedang menjadi titik pertumbuhan baharu.

Ketiga sekali, berkenaan industri hartanah, pada 2023, pasaran hartanah Cina menunjukkan sedikit tanda pemulihan walaupun pelbagai langkah penyesuaian dan pengoptimuman kerajaan.

Keempat sekali, berkenaan industri peralatan rumah tangga, pada separuh pertama 2023, industri peralatan rumah tangga tidak berjalan dengan baik.

Kelima sekali, berkenaan industri pakaian, industri pakaian Cina semakin sukar untuk mendapatkan keuntungan kerana kos sedang meningkat. LVMH, konglomerat barang mewah terbesar di dunia, telah mengeluarkan amaran untuk jualan perlahan seluruh industri pakaian mewah. Kedua-dua industri pakaian Cina dan antarabangsa sedang menghadapi beberapa cabaran.

Kelima sekali, berkenaan peraturan kewangan global terus mengetat, memperkukuh pengurusan krisis perbankan. Silicon Valley Bank dan First Republic Bank muflis dan UBS mengambil alih Credit Suisse. Selain itu, dari perspektif pasaran global, industri insurans telah berkembang dengan pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Pada 2023, industri sekuriti beroperasi dengan stabil, dan statistik menunjukkan pendapatan dan keuntungan bersih industri sekuriti pada separuh pertama 2023 menunjukkan peningkatan.

Ketujuh sekali, berkenaan industri utiliti awam, dari Januari hingga Ogos 2023, industri utiliti awam Cina termasuk pengeluaran dan bekalan tenaga listrik, haba, gas dan air mencapai jumlah keuntungan sebanyak 466.91 bilion yuan, naik 40.4%.

Kelapan sekali, berkenaan industri tenaga, harga arang batu telah terjejas dengan drastik dan terus menurun dan ketidaktentuan harga minyak diramalkan pada 2023 dengan beberapa gegaran.

Kesembilan sekali, berkenaan industri pertahanan, syarikat-syarikat besar terus memainkan peranan penting dalam pasaran pembinaan kapal global.

Kesepuluh sekali, berkenaan industri besi, pengeluar besi utama di dunia mengalami pertumbuhan negatif, tahun ke tahun kecuali India.

Kesebelas sekali, dari Januari hingga Ogos, 2023, keuntungan industri bahan kimia mentah dan produk kimia jatuh sebanyak 51.1% tahun ke tahun.

Keduabelas sekali, berkenaan industri automotif, kenderaan tenaga baharu sedang memainkan peranan yang lebih penting di seluruh dunia.

Ketigabelas sekali, berkenaan industri komputer, industri PC akan mengalami pemulihan perlahan. Penjualan desktop dan laptop dijangka meningkat kerana produk baharu menggabungkan lebih teknologi Kecerdasan Buatan (AI).

Keempatbelas sekali, berkenaan industri makanan dan minuman, syarikat seperti Pepsi dan Coca-Cola, melaporkan jualan yang baik.

Kelimabelas sekali, berkenaan industri perkhidmatan seperti industri pelancongan, hotel & makanan, pendidikan dan latihan, mengalami pertumbuhan positif.

Enambelas sekali, berkenaan , Amerika Syarikat, Eropah dan lain-lain masih mendominasi pasaran.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

HUBUNGI: Song Junchi
daguan-at-bvrcn.com