Primeline Menerima Notis Pelaksanaan Jaminan

(SeaPRwire) –   Tidak untuk diedarkan kepada perkhidmatan berita AS, atau penyebaran di Amerika Syarikat.

HONG KONG, 2 Mei 2024 — Primeline Energy Holdings Inc. (“Primeline” atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa ia telah menerima notis pelaksanaan jaminannya terhadap hutang anak syarikatnya, Primeline Energy China Limited (“PECL“) dan Primeline Petroleum Corporation (“PPC“) daripada sindiket bank (“Sindiket”) yang menyediakan kemudahan pinjaman untuk pembiayaan bahagian Primeline terhadap kos pembangunan medan gas LS 36-1 kepada PECL dan PPC. Seperti yang diumumkan sebelum ini dan seperti yang diketahui oleh Sindiket, Primeline tidak mempunyai sumber pendapatan atau aset untuk membayar balik pinjaman dan memenuhi kewajipannya di bawah Jaminan, kerana pengeluaran di LS 36-1 telah dihentikan. Oleh itu, Primeline tidak akan menentang sebarang prosiding pelaksanaan. Primeline memahami bahawa Sindiket akan membuat permohonan kepada mahkamah berkenaan untuk melucutkan syarikat Primeline, PECL dan PPC pada masa akan datang.

BAGI PIHAK PRIMELINE ENERGY HOLDINGS INC.

Tandatangan “Andrew Biggs”

Ketua Pegawai Eksekutif

Hubungi:

Primeline Energy Holding Inc.
Andrew Biggs, CEO
PH: +44 207.499.8888
Fax: +44 560 372 5179
Toll Free: 1.877.818.0688
E-Mail:

Sila lawati laman web Syarikat di .

Sama ada Bursa Saham Venture TSX atau Pembekal Perkhidmatan Peraturannya (seperti yang ditakrifkan dalam dasar Bursa Saham Venture TSX) tidak akan bertanggungjawab terhadap kecukupan atau ketepatan pembebasan ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.