OSL Partner Memimpin 88% Dagangan dalam ETF Aset Digital Spot Hong Kong

(SeaPRwire) –   Penerbit rakan kongsi OSL menyumbang 93% & 70% daripada perolehan ETF Spot BTC & ETH

HONG KONG, 05 Julai 2024 — Pasaran ETF Hong Kong telah menyaksikan pertumbuhan yang ketara dari , ditandakan oleh jumlah dagangan yang mengagumkan dan pengembangan aset di bawah pengurusan (AUM). ETF Bitcoin (BTC) spot mencatatkan perolehan sebanyak HKD 1.14 bilion, manakala ETF Ethereum (ETH) spot mencapai perolehan sebanyak HKD 33.76 juta. Lonjakan ini menyerlahkan peningkatan minat dan aktiviti pelabur dalam ETF aset digital di Hong Kong.

ETP / Perolehan (HKD dalam jutaan)* BTC ETF ETH ETF
ChinaAMC 90.74 17.22
Harvest Global 16.44 6.67
Bosera 7.69 9.87
Jumlah 114.87 33.76

*Data setakat 5 Jul 2024 15:58 HKT (Sumber: HKEX)

OSL Digital Securities, peneraju dalam ekosistem aset digital yang dikawal selia dan ahli OSL Group (863.HK), telah menyokong pelancaran dan pertumbuhan ETF spot BTC/ETH sulung ChinaAMC dan Harvest Global, yang kini menyumbang 88% daripada jumlah perolehan dalam ETF aset digital spot di Hong Kong.

“OSL terus memacu fasa seterusnya inovasi aset digital yang dikawal selia, termasuk perkhidmatan staking dan produk dana tokenized.” – Patrick Pan, Pengerusi Lembaga Pengarah & Ketua Pegawai Eksekutif OSL

Kejayaan OSL sebagai penjaga ETF dan platform dagangan terkemuka menunjukkan wawasan strategik dan kecemerlangan operasi syarikat. Semasa pasaran terus berkembang, OSL komited untuk merintis penyelesaian baharu dan mengekalkan statusnya sebagai rakan kongsi yang dipercayai untuk pelaburan aset digital.

Mengenai OSL

Disokong oleh syarikat fintech dan aset digital awam terkemuka Asia, OSL Group (863.HK), yang dahulunya dikenali sebagai BC Technology Group, OSL adalah platform aset digital pertama di dunia yang dilesenkan dan diinsuranskan oleh SFC. Ditubuhkan pada tahun 2018, OSL mempunyai sejarah yang mantap dalam sektor ini dan diakui oleh ramai sebagai peneraju dalam menyediakan penyelesaian aset digital yang dikawal selia dan dilesenkan yang komprehensif.

OSL menawarkan perkhidmatan Pasar (brokerage, bursa, dan penjagaan) dan penyelesaian teknologi SaaS, yang menyediakan pelanggan institusi serta pelabur profesional dan runcit akses kepada kecairan global melalui platform aset digitalnya yang terbaik dalam kelasnya. Infrastruktur dompet panas dan sejuk OSL yang selamat dan diinsuranskan juga memastikan simpanan aset digital dengan penyelesaian transaksi yang tepat pada masanya.

Semasa industri aset digital terus berkembang, begitu juga OSL. Pendekatan OSL yang mudah dan tersuai mematuhi peraturan navigasi pelanggan antarabangsa melalui persekitaran aset digital yang berkembang.

Untuk maklumat lanjut: group.osl.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Pertanyaan media
media@osl.com