NEXEN Tire mengembangkan lini portfolio peralatan asli untuk ban N’FERA SPORT kualitas premium

NEXEN Tire expands its original equipment portfolio line for premium quality N’FERA SPORT tires

(SeaPRwire) –   SEOUL, South Korea, April 02, 2024 — NEXEN Tire, sebuah pengeluar global tayar terkemuka, mengumumkan kelulusan OEM untuk model terkini generasi ke-11 Mercedes-Benz E-Class, yang disediakan untuk digunakan pada kenderaan yang dijual di seluruh dunia.

N’FERA SPORT adalah tayar sukan premium Eropah yang dihasilkan di kilang NEXEN Tire Eropah. Ia menyediakan prestasi pengaliran yang cemerlang dengan corak lebar 3+1 dan corak asimetrik yang sesuai untuk pemanduan kelajuan tinggi, menunjukkan prestasi cemerlang di jalan basah dan kering.

Selain itu, dengan mengoptimumkan reka bentuk corak, prestasi pemanduan kelajuan tinggi, keselesaan menunggang dan penindasan bunyi telah dipertingkatkan dengan besar, dan kuasa cengkaman telah dimaksimakan dengan menggunakan campuran baharu.

Sementara itu, N’FERA SPORT menerima penarafan “syor kuat” dan “syor pembelian” dalam ujian tayar musim panas yang dijalankan oleh majalah automotif terkemuka Eropah seperti Auto Bild Jerman, ADAC, dan Ace Lenkrad untuk kualiti produk dan teknologinya. Ia juga memenangi hadiah utama dalam kategori reka bentuk produk Anugerah Reka Bentuk Merah Dot di Jerman.

NEXEN Tire menyediakan tayar N’FERA SPORT saiz 225/55 R18 102Y XL.

Tentang NEXEN TIRE

NEXEN TIRE, diasaskan pada tahun 1942, adalah pengeluar global berpangkalan di Korea Selatan. NEXEN TIRE, salah satu pengeluar tayar paling pesat berkembang di dunia, kini bekerjasama dengan 150 negara dan memiliki empat loji pengeluaran, dua di Korea (Yangsan dan Changnyeong) dan satu di Qingdao, China. Pada tahun 2019, satu lagi loji di Žatec, Czech, memulakan operasi. NEXEN TIRE mengeluarkan tayar dengan teknologi terkini dan kecemerlangan reka bentuk untuk kereta penumpang, SUV, dan kenderaan ringan. NEXEN TIRE membekalkan tayar peralatan asal kepada pengeluar kereta global di pelbagai negara di seluruh dunia. Buat julung kalinya di kalangan pelbagai pengeluar tayar di dunia, syarikat itu berjaya meraih kejuaraan empat anugerah reka bentuk terkemuka di dunia pada tahun 2014.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: HUBUNGI: Sylvia Chang, sylvia.chang@pivotp.co.kr