Mingteng International Corporation Inc. Mengesahkan Penuh Pelaksanaan Pilihan Pengalokasian Berlebihan Pemberi Pinjaman

(SeaPRwire) –   Wuxi, China, 10 Mei 2024 — Mingteng International Corporation Inc. (“Syarikat” atau “Mingteng International”) (Nasdaq: MTEN), pembekal dan pembangun cetakan automotif di China, hari ini mengumumkan bahawa pengurus pelaburan bagi tawaran awam permulaan (“Tawaran”) yang telah diumumkan sebelumnya telah sepenuhnya melaksanakan pilihan pengaliran lebihan mereka untuk membeli 157,500 saham biasa tambahan pada harga tawaran awam AS$4.00 setiap saham, menghasilkan kas kasar tambahan AS$630,000. Selepas memberi kesan kepada pelaksanaan penuh pilihan pengaliran lebihan, jumlah saham biasa yang dijual oleh Mingteng International dalam tawaran awam meningkat kepada 1,207,500 saham biasa dan kas kasar meningkat kepada kira-kira AS$4.83 juta, sebelum menolak potongan pengurusan dan perbelanjaan tawaran yang perlu dibayar oleh Syarikat. Tarikh penutupan pilihan adalah 10 Mei 2024. Saham biasa mula diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq pada 18 April 2024, dengan simbol “MTEN”.

Hasil bersih daripada Tawaran akan digunakan oleh Syarikat untuk pelaburan dalam kemudahan pengeluaran baru untuk meningkatkan kapasiti pengeluaran dan membeli peralatan pengeluaran kelas tinggi, memperkukuh keupayaan penyelidikan dan pembangunan (“R & D”) dalam bidang cetakan tujahan dan bahagian kenderaan tenaga baru (“NEV”), modal kerja am, dan memperluaskan jenis produk.

Tawaran dilaksanakan atas dasar komitmen tetap. Craft Capital Management LLC dan R.F. Lafferty & Co., Inc. bertindak sebagai pengurus pelaburan bersama untuk Tawaran ( “Pengurus Pelaburan”). Ortoli Rosenstadt LLP bertindak sebagai peguam syarikat AS, dan Sichenzia Ross Ference Carmel LLP bertindak sebagai peguam Pengurus Pelaburan berhubung dengan Tawaran.

Pendaftaran kenyataan pada Borang F-1 berkaitan dengan Tawaran telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”) (Nombor Fail: 333-270953), seperti yang dipinda, dan telah diisytiharkan sah oleh SEC pada 29 Mac 2024. Tawaran hanya dibuat melalui prospektus, membentuk sebahagian daripada pendaftaran. Salinan prospektus muktamad berkaitan dengan Tawaran boleh diperolehi daripada Craft Capital Management LLC melalui e-mel di , melalui pos biasa ke Craft Capital Management LLC, 377 Oak Street, Lower Concourse, Garden City, NY 11530, atau dengan menghubungi (800) 550-8411; atau daripada R.F. Lafferty & Co., Inc. melalui e-mel di , melalui pos biasa ke R.F. Lafferty & Co., Inc., 40 Wall Street, 27th Floor, New York, NY 10005, atau dengan menghubungi (212) 293-9090. Selain itu, salinan prospektus muktamad berkaitan dengan Tawaran juga boleh diperolehi melalui laman web SEC di .

Kenyataan akhbar ini tidak menyediakan tawaran untuk menjual, atau permintaan untuk membeli sebarang sekuriti Syarikat, dan tidak ada tawaran, permintaan atau jualan sebarang sekuriti Syarikat di mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, permintaan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa tersebut.

Mengenai Mingteng International Corporation Inc.

Berpusat di China, Mingteng International Corporation Inc. adalah pembekal dan pembangun cetakan automotif yang memberi tumpuan kepada cetakan yang digunakan dalam bahagian kereta. Syarikat memberikan pelanggan perkhidmatan cetakan yang menyeluruh dan peribadi, meliputi reka bentuk dan pembangunan cetakan, pengeluaran cetakan, pemasangan, ujian, pembaikan dan perkhidmatan selepas jualan. Dengan loji pengeluarannya terletak di Wuxi, China, Syarikat bertujuan untuk membina penyelesaian sistemik untuk perkhidmatan cetakan automotif dan mencipta “Projek Turnkey” yang peribadi dan bersepadu untuk pelanggan. Produk utama Syarikat adalah cetakan untuk sistem turbo pengecas, sistem brek, sistem stereng dan sistem beza, dan bahagian sistem automotif lain. Syarikat juga menghasilkan cetakan untuk sistem pemacu motor sistem tenaga baru elektrik, sistem pakej bateri, dan komponen hidraulik kejuruteraan, yang digunakan secara meluas dalam industri automotif, pembinaan dan pembuatan lain.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan masa depan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran”, “percaya”, “harap”, “menjangka”, “menganggarkan”, “memprojek”, “berniat”, “akan”, “hendak”, “boleh”, atau ungkapan serupa. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat. Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka, dan menggalakkan pelabur untuk membaca faktor risiko yang terkandung dalam prospektus muktamad Syarikat dan laporan lain yang difailkan dengan SEC sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan berhubung sekuriti Syarikat. Syarikat tidak berkewajiban untuk mengemas kini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas berlaku atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali jika diperlukan oleh undang-undang.

Untuk pertanyaan daripada pelabur dan media, sila hubungi:

Mingteng International Corporation Inc.
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.