Linkage Global Inc Menerima Notifikasi dari Nasdaq Mengenai Penundaan Lapor Form 20-F

(SeaPRwire) –   Tokyo Jepun, 20 Februari 2024 – Linkage Global Inc (“Syarikat” atau “Linkage”), (NASDAQ: LGCB), syarikat perkhidmatan perdagangan elektronik lintas sempadan beribu pejabat di Jepun, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima notis (“Notis”) daripada Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“Nasdaq”), menyatakan bahawa Syarikat tidak mematuhi Peraturan Senarai Nasdaq 5250 (c) (1) kerana tidak menyampaikan Laporan Tahunan Bentuk 20-F untuk tahun berakhir 30 September 2023 (“Laporan Tahunan 2023”) dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran Amerika Syarikat ( “SEC”) tepat masa. Peraturan Senarai Nasdaq 5250 (c) (1) memerlukan syarikat-syarikat tersenarai untuk menyampaikan semua laporan kewangan awam yang diperlukan dengan SEC tepat masa.

Notis memberikan Syarikat sehingga 16 April 2024 untuk menyampaikan rancangan kepada Nasdaq untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Senarai Nasdaq. Sekiranya Nasdaq menerima rancangan Syarikat, Nasdaq boleh memberikan pengecualian sehingga 180 hari kalendar daripada tarikh luput Laporan Tahunan 2023, atau sehingga 13 Ogos 2024, untuk memulihkan pematuhan. Notis tidak memberi sebarang kesan segera terhadap senarai saham Syarikat di Nasdaq.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini oleh Syarikat dalam Pemberitahuan Kes Tidak Mampu Menghantar Tepat Masa dalam Bentuk 12b-25, difailkan dengan SEC pada 29 Januari 2024, Syarikat tidak dapat, tanpa usaha atau perbelanjaan berlebihan, menghantar Laporan Tahunan 2023 dalam tempoh yang ditetapkan. Syarikat sedang bekerja dengan gigih untuk melengkapkan Laporan Tahunan 2023 secepat mungkin. Syarikat bercadang untuk menghantar Laporan Tahunan 2023 sebelum tarikh pematuhan rancangan pada 16 April 2024, atau sebagai alternatif, akan menyampaikan rancangan untuk memulihkan pematuhan kepada Nasdaq pada atau sebelum 16 April 2024, seperti yang dikehendaki oleh Notis.

Mengenai Linkage Global Inc

Linkage Global Inc ialah pembekal perkhidmatan perdagangan elektronik lintas sempadan berpusat di Jepun, dengan operasi di Jepun, Hong Kong dan China daratan. Syarikat telah membangunkan sistem perkhidmatan menyeluruh terdiri daripada dua garis perniagaan yang saling melengkapi, termasuk (i) jualan lintas sempadan dan (ii) perkhidmatan perdagangan elektronik bersepadu. Operasi jualan lintas sempadan mula dilancarkan pada tahun 2011 di Jepun melalui anak syarikatnya, EXTEND CO., LTD. Produk yang dijual dalam perniagaan jualan lintas sempadan Syarikat adalah daripada pembuat dan jenama Jepun dan China, bersama-sama dengan label persendirian pintar Syarikat. Linkage juga menyediakan penyelesaian pemasaran digital kepada pelanggannya dengan bekerjasama dengan Google dan saluran lain. Bermula pada tahun 2021, Syarikat telah memulakan penawaran kursus latihan perdagangan elektronik dan perkhidmatan sokongan perisian. Misi Linkage adalah untuk memudahkan transaksi lintas sempadan.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, anggapan asas, dan kenyataan lain selain daripada perkara-perkara sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berhasrat”, “harus”, “percaya”, “menjangka”, “meramalkan”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara-perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif tidak menjamin prestasi masa depan dan membabitkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza dengan jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko, termasuk tetapi tidak terhad kepada ketidakpastian berkaitan pasaran. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyataan Syarikat dengan SEC, yang boleh ditinjau di . Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak menggantungkan diri kepada sebarang kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Hubungan Pelabur
WFS Hubungan Pelabur Sdn Bhd
Connie Kang, Rakan Kongsi
E-mel:
Tel: +86 1381 185 7742

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.