Genius Group melantik pelabur Edtech terkemuka Michael Moe sebagai Pengerusi Lembaga

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 19 April 2024 — (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), mengumumkan pelantikan Encik Michael Moe sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif Lembaga Pengarahnya. Beliau telah dilantik ke jawatan ini berikutan pengumuman Genius Group tentang perpaduan perniagaannya dengan FatBrain AI, di mana Encik Moe juga merupakan pemegang saham dan Pengerusi.

Michael Moe adalah Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif GSV Holdings. GSV telah melabur dalam perniagaan-perniagaan yang mengubah permainan seperti Facebook, Twitter, Snap, Palantir dan Spotify. GSV mempunyai beberapa dana yang memberi tumpuan kepada sektor pembelajaran digital dan telah melabur dalam Coursera, Chegg, Course Hero, Masterclass, dan Guild Education.

Beliau juga pengasas ASU+GSV Summit, satu kolaborasi antara GSV dan Universiti Negeri Arizona, yang dipanggil Forbes sebagai “Davos Pendidikan.” Tahun ini, beliau juga melancarkan AIR Show bersama-sama Summit GSV. AIR bermaksud Revolusi AI dalam Pendidikan, dan acara itu menarik 10,000 peserta, memaparkan inovasi dan perkembangan AI terkini yang memberi kesan industri pendidikan.

Encik Moe duduk dalam Lembaga I Learning Engines, syarikat AI pembelajaran yang disenaraikan di NASDAQ, ClassDojo, Bookclub, Hi Solutions, Yayasan Bola Sepak Kebangsaan dan Dewan Kemasyhuran Bola Sepak Kolej, Pusat untuk Pembaharuan Pendidikan, dan beliau merupakan penasihat kepada Universiti Negeri Arizona.

Sebelum GSV, beliau merupakan Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif ThinkEquity Partners, Ketua Penyelidikan Pertumbuhan Global di Merrill Lynch, dan telah dipilih untuk berada dalam Pasukan All American Penyelidikan Institusi dan dinamakan “Terbaik di Jalanan” oleh Wall Street Journal. Encik Moe merupakan penulis tiga buku, “Mencari Starbucks Berikutnya”, “Buku Panduan Global Silicon Valley” dan yang paling baru, “Syarikat Misi”. Beliau memegang Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Politik dan Ekonomi dari Universiti Minnesota dan merupakan CFA (Chartered Financial Analyst).

Berkenaan pelantikannya, Michael Moe berkata, “Tidak pernah ada masa yang lebih menggalakkan dalam pendidikan daripada Zaman AI sekarang, dan saya percaya Genius Group memegang kedudukan unik, dengan keupayaan AI dan inovasinya, untuk memanfaatkan peluang sekali seumur hidup ini untuk merevolusikan pendidikan. Saya berharap untuk menjadi sebahagian daripada pasukan Genius dan masa depan yang akan dibina bersama.”

Roger James Hamilton, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Genius Group, berkata, “Michael membawa kekayaan pengalaman dalam syarikat pertumbuhan tinggi dan khususnya dalam pasaran Edtech, dan beliau berkongsi keghairahan yang sama yang kami miliki tentang kesan revolusi yang AI sedang lakukan terhadap masa depan pembelajaran. Beliau sudah memberi nasihat berharga dan hubungan, dan membimbing kami ke hadapan dengan rancangan pertumbuhan kami. Michael merupakan penambahan luar biasa kepada Genius Group, dan kami sangat beruntung mendapatkannya sertai kami kedua-dua sebagai pemegang saham dan sebagai Pengerusi Baru Lembaga kami.”

Tentang Genius Group

Genius Group merupakan kumpulan pendidikan berdaya AI terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran seumur hidup berpusatkan pelajar yang menyediakan pelajar dengan kemahiran kepimpinan, keusahawanan dan kehidupan untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai ahli asas 5.4 juta pengguna di 200 buah negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Amaran Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami membabitkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan kenyataan prospektif yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Formulir 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, yang diedarkan pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Sekiranya berlaku sebarang risiko tersebut, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin mengalami kesan buruk. Pada masa itu, nilai sekuriti kami mungkin akan merosot, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami huraikan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang tidak diketahui sekarang atau dianggap tidak material mungkin juga menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan masa lalu mungkin tidak menjadi petunjuk yang boleh diharap untuk prestasi masa depan, dan trend sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan keputusan di masa hadapan. Lihat “Kenyataan Prospektif” di bawah.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam laporan ini termasuk kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “harus”, “dijangka”, “menganggarkan”, “terus”, atau ungkapan berbanding. Walau bagaimanapun, kenyataan prospektif tersebut tidak semestinya menjamin prestasi masa depan Syarikat dan tunduk kepada risiko dan ketidakpastian tertentu yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang diramalkan atau disangka. Pembaca dinasihatkan untuk tidak mengambil bahagian berlebihan terhadap kenyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan di atas bersama-sama dengan faktor-faktor tambahan di bawah “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Formulir 20-F, sebagaimana yang mungkin disupplement atau dipinda oleh Laporan Syarikat Asing Swasta Syarikat pada Formulir 6-K. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini atau melengkapi kenyataan prospektif yang menjadi tidak benar kerana kejadian, maklumat baru atau sebaliknya.

Hubungan Media
Pelabur AS:
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.