Festival “GuangJieLi” Kedua di Qingdao, China: Penyatuan Sejarah dan Kehidupan Moden, Tradisi Bertemu Antarabangsa

(SeaPRwire) –   Qingdao, China, 19 Februari 2024 — Di Qingdao, sebuah bandar yang dijalin daripada benang sejarah dan kemodenan, sambutan kebudayaan besar festival kedua “GuangJieLi” telah kembali setia. Bermula 2 Februari hingga 25 Februari (Hari Kandil), festival sebulan ini, yang dianjurkan bersama oleh kerajaan tempatan dan beberapa institusi kebudayaan telah diadakan. Ia bertujuan untuk terus mempercepatkan kemajuan ekonomi dan kebudayaan Qingdao sambil menawarkan pelancong domestik dan antarabangsa pandangan yang unik tentang bandar ini.

Edisi ini Festival “GuangJieLi” telah mengaturkan sebuah karya seni budaya yang kaya. Daripada pameran budaya rakyat dan jualan makanan tempatan khas hingga kelezatan kulinari dan persembahan seni, setiap segmen telah dirancang dengan teliti untuk menyerap pengunjung dalam kedua-dua esensi masa lalu dan sekarang Qingdao. Acara ini menekankan pemeliharaan dan peningkatan warisan budaya yang meluas Qingdao dan China, menggambarkan penyatuan yang licin antara sejarah bersejarah bandar itu dengan kemajuannya yang kontemporari.

Sepanjang Festival “GuangJieLi”, para peserta mempunyai peluang untuk kagum dengan pelbagai pemasangan seni, pertunjukan cahaya, pasar bunga, dan perayaan lentera, antara lain. Selain itu, kehadiran gerai makanan, pasar trendi, pertunjukan cahaya dan bayangan, dan halaman budaya memastikan pelbagai kenikmatan visual dan gastronomi. Penawaran ini dengan hidup membawa kehidupan daya tarikan dan kekayaan sejarah daerah bandar lama, membolehkan penjelajahan mendalam dimensi seni dan budaya.

Penganjuran acara mendapat sokongan besar daripada pihak berkuasa tempatan, dengan sumbangan penting daripada perniagaan dan masyarakat. Usaha bersama mereka tidak sahaja memperkaya array hiburan dan barang dagangan festival tetapi juga memastikan pelaksanaan acara berjalan lancar. Roh kerjasama ini telah mempropulsi acara ke kejayaan tanpa prasyarat.

Festival ini telah menikmati populariti yang besar, menarik ratusan ribu pengunjung pada hari pembukaan sahaja, seperti dilaporkan oleh penganjur. Tetamu ini, berasal dari seluruh dunia, membawa minat dan rasa ingin tahu yang kuat tentang budaya Qingdao dan China. Pesta kebudayaan menjadi magnet untuk pelancong China dan antarabangsa, yang dengan bersemangat menangkap dan berkongsi pengalaman mereka di media sosial, meningkatkan lagi nama dan pengaruh Qingdao. Festival “GuangJieLi” telah menawan generasi muda dengan vibes budaya yang unik, tren kontemporari, platform seni inovatif, dan penglibatan kulinari dan sosial, menandakannya sebagai venue yang sesuai untuk penghargaan budaya, pencarian fesyen, eksplorasi kreatif, dan keseronokan komunal.

Festival ini telah meremajakan bandar lama, memulihkan kehidupannya dan daya tarikan perniagaannya serta menarik minat generasi muda. Pemulihan ini memfasilitasi penyatuan organik antara budaya tradisional dengan gaya moden.

Penganjuran Festival “GuangJieLi” yang berjaya tidak sahaja meningkatkan status global Qingdao secara mendadak tetapi juga mengaya secara mendadak gaya hidup penduduk tempatan. Ramai pengunjung telah berkongsi bahawa acara ini memperdalam pemahaman dan penghargaan mereka terhadap warisan sejarah dan budaya Qingdao, memupuk rasa hormat dan kasih sayang untuk bandar itu. Selain itu, festival ini telah berfungsi sebagai platform cemerlang untuk pertukaran budaya antara China dan seluruh dunia, menawarkan tetamu dari pelbagai penjuru peluang untuk menyelami dan mengalami budaya China.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

MAKLUMAT HUBUNGAN: Zhou Xiaolan
18283160496