Bilibili Inc. Mengumumkan Penyelesaian Tawaran Pembelian Kembali untuk 1.375% Nota Konvertibel Senior yang Jatuh Tempo 2026

(SeaPRwire) –   SHAH ALAM, Malaysia, 29 Mac 2024 – Bilibili Inc. (“Bilibili” atau “Syarikat”) (NASDAQ: BILI dan HKEX: 9626), jenama ikonik dan komuniti video terkemuka untuk generasi muda di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menyiapkan hak pembelian balik yang telah diumumkan sebelumnya berkaitan dengan 1.375% Nota Senior Berkonvertibel yang Jatuh Tempoh pada 2026 (CUSIP No. 090040AB2) (”Nota”). Tawaran hak pembelian balik telah tamat pada jam 5:00 petang, Bandar Raya New York, pada Khamis, 28 Mac 2024. Berdasarkan maklumat daripada Deutsche Bank Trust Company Americas sebagai ejen pembayaran untuk Nota, AS$429,331,000 jumlah pokok agregat Nota telah sah diserahkan dan tidak ditarik balik sebelum tamat tawaran hak pembelian balik. Jumlah wang tunai pembelian agregat untuk Nota ini adalah AS$429,331,000. Syarikat telah menerima semua Nota yang diserahkan untuk pembelian balik dan telah menghantar wang tunai untuk pembayaran yang sama kepada ejen pembayaran untuk diedarkan kepada pemegang yang berkenaan.

Maklumat yang difailkan dengan SEC akan tersedia secara elektronik tanpa caj di laman web SEC, . Dokumen yang difailkan dengan SEC juga boleh diperolehi tanpa caj di laman web hubungan pelabur Syarikat, .

Tentang Bilibili Inc.

Bilibili merupakan jenama ikonik dan komuniti video terkemuka dengan misi untuk memperkaya kehidupan seharian generasi muda di China. Bilibili menawarkan pelbagai kandungan berasaskan video dengan Semua Video Yang Anda Suka sebagai penawarannya. Bilibili membina komunitinya di sekitar pengguna berpotensi, kandungan berkualiti tinggi, pencipta kandungan berbakat dan ikatan emosi yang kuat di antara mereka. Bilibili merintis ciri “peluru mengobrol”, fungsi komen langsung yang telah mengubah pengalaman menonton penonton dengan memaparkan fikiran dan perasaan ahli penonton yang menonton video yang sama. Syarikat kini menjadi rumah yang menyambut pelbagai minat di kalangan generasi muda di China dan medan terdepan untuk mempromosikan budaya Cina di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Di China:

Bilibili Inc.
Juliet Yang
Tel: +86-21-2509-9255 Ext. 8523
E-mail:

Piacente Financial Communications
Helen Wu
Tel: +86-10-6508-0677
E-mail:

Di Amerika Syarikat:

Piacente Financial Communications
Brandi Piacente
Tel: +1-212-481-2050
E-mail:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.