Amaran: Global Mofy Menggunapakai OpenUSD Sebagai Piawaian Pembangunan Aset Digital

(SeaPRwire) –   BEIJING, April 11, 2024 — Global Mofy Metaverse Limited (“Syarikat” atau “Global Mofy Metaverse”) (Nasdaq: GMM), pembekal penyelesaian teknologi yang terlibat dalam pengeluaran kandungan maya dan pembangunan aset digital untuk industri hiburan digital yang lebih luas, hari ini mengumumkan keputusan strategiknya untuk secara rasmi mengambil OpenUSD sebagai piawaian untuk pembangunan aset digital.

Penerangan Tapak Universal (USD) menawarkan pelbagai kelebihan di pelbagai industri yang terlibat dalam penciptaan aset digital 3D, termasuk pelesenan, hiburan digital, metaverse, dan pengeluaran kesan visual (VFX). Pada mulanya dicipta oleh Pixar Animation Studio, OpenUSD mempercepatkan alir kerja, kerjasama pasukan dan pembangunan projek dengan meningkatkan interoperabiliti di pelbagai alat kandungan, format data, alir kerja dan platform. Ia digunakan untuk mencipta aset dan persekitaran digital, terutamanya untuk mencipta dunia maya berskala besar, atau untuk membangunkan alat yang diperlukan untuk membawa dunia inovatif ini ke dalam kewujudan.

Encik Haogang Yang, CEO Global Mofy Metaverse, berkata: “Sebagai pemaju, pemilik dan pelesen aset digital terkemuka, kami membuat keputusan strategik ini untuk mengambil OpenUSD sebagai piawaian untuk semua pembangunan aset digital semasa dan masa depan. Kami juga telah memulakan penyahpindahan perpustakaan aset digital kami yang luas kepada piawaian OpenUSD. Ini meletakkan kami bersama-sama dengan beberapa syarikat terkemuka di dunia dalam perlumbaan untuk membangunkan alat dan bata digital yang kritikal untuk alam metaverse dan AI yang berubah pesat ini.”

“Versi terkini platform Mofy Lab proprietari kami kini menyertakan sistem pelabelan dan penyusunan aset digital yang lebih berdaya cipta dan terperinci. Kami menjangka ini akan membolehkan penyebaran aset digital yang lebih pantas dan licin melalui AI, memberi Global Mofy dan pelanggan kami kelebihan saingan dan masa ke pasaran yang signifikan ketika kami terus meluaskan dan mempercepatkan monetisasi. Ini menjadi semakin penting kerana penggunaan kes berterusan meluas di bidang perindustrian, perubatan, hiburan dan semua bidang lain.”

Dengan mematuhi OpenUSD sebagai asas bersama untuk representasi dan pertukaran tapak, syarikat boleh menyederhanakan proses pengeluaran mereka, mengurangkan beban pembangunan, dan menyampaikan keputusan yang lebih tinggi dengan lebih cekap. Faedah meluas termasuk:

  • Interoperabiliti: OpenUSD menyediakan format piawaian untuk mewakili data tapak 3D, yang memudahkan pelbagai perisian dan aplikasi untuk bertukar data dengan licin. Dengan mematuhi OpenUSD, syarikat boleh memastikan keselarasan antara pelbagai bahagian saluran grafik 3D mereka, termasuk perisian pemodelan, alat animasi, enjin penerangan, dan platform simulasi.
  • Prestasi: OpenUSD direka untuk pertukaran data berprestasi tinggi, menggunakan kombinasi format binari dan teks yang dioptimumkan untuk kecekapan dan kelajuan. Dengan mematuhi OpenUSD, syarikat boleh mencapai pemuatan data, manipulasi dan pemprosesan yang lebih pantas, yang boleh menjadi penting untuk aplikasi masa nyata atau interaktif seperti enjin permainan, pengalaman realiti maya (VR) dan persekitaran simulasi.
  • Kelenturan: OpenUSD menyediakan rangka kerja yang fleksibel dan boleh diperluaskan untuk mewakili data tapak kompleks, termasuk geometri, animasi, pencahayaan dan metadata. Syarikat boleh menyesuaikan dan memperluaskan OpenUSD untuk memenuhi keperluan dan keperluan khusus mereka, memasukkan format data proprietari, ciri khas, dan fungsi khusus yang diperlukan.
  • Penggunaan Industri: OpenUSD telah mendapat penggunaan meluas sebagai format piawaian industri untuk deskripsi dan pertukaran tapak, terutamanya dalam industri animasi, kesan visual, dan grafik 3D. Dengan mematuhi OpenUSD, syarikat boleh memastikan keselarasan dengan alir kerja, saluran dan alat sedia ada yang digunakan oleh pelanggan, rakan kongsi dan pembekal mereka.

Mengenai Global Mofy Metaverse Limited

Global Mofy Metaverse Limited (Nasdaq: GMM) adalah pembekal penyelesaian teknologi yang terlibat dalam pengeluaran kandungan maya, dan pembangunan aset digital untuk industri hiburan digital. Menggunakan platform teknologi “Mofy Lab” proprietari, yang terdiri daripada teknologi interaktif 3D dan kecerdasan buatan (“AI”), Syarikat mencipta versi maya berdefinisi tinggi bagi pelbagai objek dunia fizikal dalam 3D daripada watak, objek hingga adegan dan lebih banyak lagi. Aset digital boleh digunakan dalam pelbagai aplikasi termasuk filem, siri TV, AR / VR, animasi, pengiklanan, permainan video, dan lebih banyak lagi. Global Mofy Metaverse adalah salah satu bank aset digital terkemuka di China, yang terdiri daripada lebih daripada 30,000 aset digital 3D berketepatan tinggi. Untuk maklumat lanjut, sila lawati atau.

Kenyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan media ini mengandungi pandangan ke depan. Pandangan ke depan termasuk kenyataan yang berkaitan dengan rancangan, objektif, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian sokongan dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “percaya”, “menjangka”, “meramalkan”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat pandangan ke depan. Kenyataan pandangan ke depan ini termasuk, tanpa had, kenyataan Syarikat mengenai jangkaan perdagangan saham Biasa Syarikat di Pasaran Saham Modal Nasdaq dan penutupan Tawaran.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Global Mofy Metaverse Ltd.
Jabatan Hubungan Pelabur
Global IR Partners
David Pasquale